Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Kungsholmens Västra Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 230 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
Klassrum
  • Antagningspoäng: 215,0
    (medelvärde: 279,4) * statistik från 2021

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet

Gillar du att experimentera och lösa problem?  Är matematik och naturvetenskap dina favoritämnen? Då är Naturvetenskapsprogrammet det rätta valet för dig.

​Vetenskapligt förhållningssätt  

På naturvetenskapsprogrammet tränar du att analysera och lösa problem, dra slutsatser och tänka kritiskt. I våra ämnesanpassade laborationssalar får du möjlighet att göra egna undersökningar, experiment och laborationer. Vi lägger mycket tid på laborationer för att du ska utveckla förmågan att arbeta naturvetenskapligt. På så vis vävs teori och praktik samman.  

Tvärvetenskap och naturvetenskapligt fokus   

Redan i årskurs 1 och 2 färgas kurserna av vår profil för att fördjupas i årskurs 3 då du läser kurserna naturvetenskaplig specialisering och bioteknik med fokus på tvärvetenskap. Inom profilen bioteknik fördjupar du dig i tvärvetenskapen mellan matematik, biologi, kemi och fysik som även visar på hur bioteknik är knutet till ett hållbart samhälle.

Högskoleförberedande studier 

När du läser det naturvetenskapliga programmet får du goda förkunskaper för studier på universitet/högskola inom naturvetenskapliga och tekniska inriktningar. I och med att vi samarbetar med universitet och högskolor och regelbundet tar in externa föreläsare på naturvetenskapsprogrammet samt gör studiebesök får du en fördjupad förståelse och blir väl förberedd för hur det är att studera på högre nivå.  

Inom det individuella valet erbjuder vi bland annat:

  • Matematik 5
  • Engelska 7
  • Moderna språk steg 4. Du kan få 2,5 meritpoäng att lägga till ditt meritvärde.
Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Kungsholmens Västra Gymnasium

Kungsholmens västra gymnasium

Om du vill delta i samhällsdebatten, samverka med forskare och arbetsliv, laborera eller lära dig driva egna idéer då är Kungsholmens västra gymnasium rätt val för dig. Skolans utbildningar fokuserar på hälsa, demokrati och politik, juridik, miljö och kulturmöten. På Kungsholmens...


Läs mer om Kungsholmens Västra Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kungsholmens Västra Gymnasium

Konradsbergsgatan 1
11259 Stockholm

 Visa telefonnummer
kungsholmensvastragymnasium.stockholm.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,5

Baseras på 2 recensioner.

Nöjd elev
De finns alltid där för att stötta mig när jag har problem
Trött elev
Naturlinjens lärare i kvg är allmänt dåliga. De bryr sig inte om massa prov krockar med varandra speciellt när det gäller kursprov i slutet av året. De envisas om att det är massa prov och därför kan man inte skjuta upp dem. För vissa lärare tar det flera månader att rätta en inlämningsuppgift och det tar evigheter för att kunna ha betygsamtal m...
Kungsholmens Västra Gymnasium Kommentar:
Hej vad tråkigt att du upplever det som att våra lärare inte samarbetar när det gäller prov och att det tar lång tid att få respons. När det gäller prov så har vi i skolan ett provschema som ska förhindra att det blir många prov på en gång, och det kan därför bli svårt att flytta prov. Tyvärr har pandemin gjort det svårare med planering då vi bl...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,5)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Kungsholmens Västra Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information