Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 190 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 222,5
(medelvärde: 292,9)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 190 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 222,5
(medelvärde: 292,9)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Gillar du att experimentera och lösa problem?  Är matematik och naturvetenskap dina favoritämnen? Då är Naturvetenskapsprogrammet på Kungsholmens västra gymnasium det rätta valet för dig. Du utvecklar förmågan att planera och genomföra experiment, göra iakttagelser, tolka och redovisa resultat. Vi arbetar med en tydlig progression från årskurs 1 till 3 för att du successivt ska få en bra förståelse för det naturvetenskapliga förhållningssättet. 

Vetenskapligt förhållningssätt

På naturvetenskapsprogrammet tränar du att analysera och lösa problem, dra slutsatser och tänka kritiskt. I våra ämnesanpassade laborationssalar får du möjlighet att göra egna undersökningar, experiment och laborationer. Vi lägger mycket tid på laborationer för att du ska utveckla förmågan att arbeta naturvetenskapligt. På så vis vävs teori och praktik samman.

Tvärvetenskap och naturvetenskapligt fokus

Redan i årskurs 1 och 2 färgas kurserna av vår profil för att fördjupas i årskurs 3 då du läser kurserna naturvetenskaplig specialisering och bioteknik med fokus på tvärvetenskap.Inom profilen bioteknik fördjupar du dig i tvärvetenskapen mellan matematik, biologi, kemi och fysik som även visar på hur bioteknik är knutet till ett hållbart samhälle.  

Högskoleförberedande studier

När du läser det naturvetenskapliga programmet får du goda förkunskaper för studier på universitet/högskola inom naturvetenskapliga och tekniska inriktningar. I och med att vi samarbetar med universitet och högskolor och regelbundet tar in externa föreläsare på naturvetenskapsprogrammet samt gör studiebesök får du en fördjupad förståelse och blir väl förberedd för hur det är att studera på högre nivå.

Inom det individuella valet erbjuder vi bl.a. matematik 5, engelska 7 och moderna språk steg 4. Du kan få 2,5 meritpoäng att lägga till ditt meritvärde.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kungsholmens Västra Gymnasium
Konradsbergsgatan 1
11259 Stockholm

Kungsholmens västra gymnasium

Vi är kunskap, vi är vetenskap, vi är gemenskap! Vill du vara en elev på en skola med Bra lärare Hög nivå på utbildning i en lugn atmosfär Träffa ungdomar från hela staden Och gå på en skola som ligger...

Läs mer om Kungsholmens Västra Gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 3,8

Baseras på 4 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
4/5
Bra
20 feb 2023
Bra

Bra. Snälla lärare. De är kanske inte bäst på allt, men vem är det

4/5
Eno
21 nov 2022
Bra skola!

Det naturvetenskapliga programmet här på KVG är riktigt bra med en stor variation elever från hela staden. Lärarna är också väldigt schyssta.

5/5
Nöjd elev
11 jun 2021
Trevliga lärare

De finns alltid där för att stötta mig när jag har problem

Sponsrad