Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 28 (år 1)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 242,5
    (medelvärde: 264,6) * statistik från 2017

Film

Klara Teoretiska Gymnasium har elva skolor, i sex olika städer från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Vi är den bästa förberedelsen för studier på högskola, och ditt första steg mot framtiden. Välkommen till oss! 

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra

Gillar du naturvetenskap och vill fördjupa dina kunskaper inom matematik, biologi, fysik och kemi? Är du intresserad av hur naturen fungerar och vill ha den bredaste högskolebehörigheten? På Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra på Kungsholmen kan du läsa Naturvetenskapsprogrammet med inriktningen Naturvetenskap. Utbildningen är teoretisk men innehåller också många praktiska inslag i form av laborationer och experiment.

Problemlösning, matematik och naturvetenskap

På Naturvetenskapsprogrammet utvecklar du din förmåga till kritiskt tänkande och problemlösning. Programmet ger högskolebehörighet och förberedelse för framförallt studier inom naturvetenskap, matematik och teknik, men du kan i praktiken söka vidare till nästan alla utbildningar efter gymnasiet. Efterfrågan av personer med naturvetenskaplig utbildning är stor, vilket innebär att det finns många karriärvägar och jobbmöjligheter för dig som väljer Naturvetenskapsprogrammet.

Fördjupning Biokemi och Genteknik

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra samarbetar med Karolinska Institutet, Stockholms Universitet samt Sveriges Lantbruksuniversitet. Tack vare dessa kontakter får du som elev på Naturvetenskapsprogrammet möjlighet att genomföra universitetslaborationer och du blir väl förberedd inför kommande studier på universitet och högskola.

Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU)

Under tredje året på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra år får du arbeta med ett större forskningsprojekt inom genteknik. Tillsammans med en professor i botanik från Sveriges Lantbruksuniversitet har ansvarig lärare på skolan arbetat fram en laboration för att förklara genteknikens för och nackdelar. Detta sker inom ramen för kursen Naturvetenskaplig specialisering – Bioteknik.

I utbildningen på fördjupningen Biokemi och Genteknik ingår också en föreläsning av SLU studentpool som besöker skolan och berättar om genteknik och dess inverkan på samhälle och individ.

Genom samarbete med Stockholms Universitet (SU) får du som elev på fördjupningen Biokemi och Genteknik även genomföra laborationer på Stockholms Universitet tillsammans med lektorer i zoologi.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Hugo

Klara Norra var Hugos förstahandsval

Läs mer Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra

Hugo går på Naturvetenskapsprogrammet på Klara Norra. Läs om varför han valde skolan och vad han tycker om utbildningen!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra

Klara Teoretiska Gymnasium Norra

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra hittar du i hjärtat av Kungsholmen. Här, i kvarteren kring den gröna Kronobergsparken finns mysiga fik, fina restauranger och Västermalmsgallerian, men också gamla, ståtliga byggnader med tradition. Precis som kvarteren kring skolan är Klara Teoretiska...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra

Polhemsgatan 29
112 30 Stockholm

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 2 recensioner.

Anonym
(5)
Klara NORRA gymnasium är en väldigt bra skola eftersom att den inte är så stor vilket betyder att man har lättare till att lära känna andra elever i skolan och lärarna har lätt till att känna igen dig. Det är jättebra luft i klassrummen då ventilationen är på hela tiden. Lärarna är väldigt engagerade i sitt jobb vilket gör det lättare för elever...
Visa hela
Anonym
(1)
Skolan är väldig liten, med kalla och små inträngda lokaler. . Matkorten är dåligt och lunchrasterna är alldeles för korta för de. Skolan är allmänt bara inte en skola för dig som vill få en bra främre studie.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,0)
Baseras på 2 recensioner.
Reportage
Klara Norra var Hugos förstahand...

Hugo går på Naturvetenskapsprogrammet på Klara Norra. Läs om varför han valde skolan och vad han tycker om utbildningen!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: