Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 207,5
(medelvärde: 306,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 207,5
(medelvärde: 306,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra

Gillar du naturvetenskap och vill fördjupa dina kunskaper inom matematik, biologi, fysik och kemi? Är du intresserad av hur naturen fungerar och vill ha den bredaste högskolebehörigheten? På Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra på Kungsholmen kan du läsa Naturvetenskapsprogrammet med inriktningen Naturvetenskap. Utbildningen är teoretisk men innehåller också många praktiska inslag i form av laborationer och experiment.

Problemlösning, matematik och naturvetenskap

På Naturvetenskapsprogrammet utvecklar du din förmåga till kritiskt tänkande och problemlösning. Programmet ger högskolebehörighet och förberedelse för framförallt studier inom naturvetenskap, matematik och teknik, men du kan i praktiken söka vidare till nästan alla utbildningar efter gymnasiet. Efterfrågan av personer med naturvetenskaplig utbildning är stor, vilket innebär att det finns många karriärvägar och jobbmöjligheter för dig som väljer Naturvetenskapsprogrammet.

Fördjupning Biokemi och Genteknik

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra samarbetar med Karolinska Institutet, Stockholms Universitet samt Sveriges Lantbruksuniversitet. Tack vare dessa kontakter får du som elev på Naturvetenskapsprogrammet möjlighet att genomföra universitetslaborationer och du blir väl förberedd inför kommande studier på universitet och högskola.

Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU)

Under tredje året på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra år får du arbeta med ett större forskningsprojekt inom genteknik. Tillsammans med en professor i botanik från Sveriges Lantbruksuniversitet har ansvarig lärare på skolan arbetat fram en laboration för att förklara genteknikens för och nackdelar. Detta sker inom ramen för kursen Naturvetenskaplig specialisering – Bioteknik.

Genom samarbete med Stockholms Universitet (SU) får du som elev på fördjupningen Biokemi och Genteknik även genomföra laborationer på Stockholms Universitet tillsammans med lektorer i zoologi.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Klara Norra var Hugos förstahandsval

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra

Hugo går på Naturvetenskapsprogrammet på Klara Norra. Läs om varför han valde skolan och vad han tycker om utbildningen!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra
Karlbergsvägen 77
113 35 Stockholm

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra har gått samman med Klara Västra. Nu finns vi i nya lokaler på Campus Vasastan i Stockholm. Hos oss kan du läsa högskoleförberedande program och få goda förutsättningar för vidare studier. Personlig skolaVi är en...

Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 3,2

Baseras på 4 recensioner
Skriv en recension
2/5
Hej
25 maj 2023
helt okej

Skolan i sig är fin och stor och ligger centralt men lektionerna består oftast bara av långa presentationer och genomgångar. Alla lärare betygsätter ganska olika.

5/5
Meryem
30 okt 2020
Naturvetenskap

Denna skola är otroligt bra, fantastiska lärare med ett stort engagemang för att nå våra mål. Väldigt trevlig rektor och eleverna är också mycket trevliga. Man får alltid ett br...

Visa hela
5/5
Anonym
16 nov 2017
Mycket bra skola!

Klara NORRA gymnasium är en väldigt bra skola eftersom att den inte är så stor vilket betyder att man har lättare till att lära känna andra elever i skolan och lärarna har lätt ...

Visa hela
Sponsrad