Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 80 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 245,0
    (medelvärde: 274,0) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-18

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra

Gillar du naturvetenskap och vill fördjupa dina kunskaper inom matematik, biologi, fysik och kemi? Är du intresserad av hur naturen fungerar och vill ha den bredaste högskolebehörigheten? På Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra på Kungsholmen kan du läsa Naturvetenskapsprogrammet med inriktningen Naturvetenskap. Utbildningen är teoretisk men innehåller också många praktiska inslag i form av laborationer och experiment.

Problemlösning, matematik och naturvetenskap

På Naturvetenskapsprogrammet utvecklar du din förmåga till kritiskt tänkande och problemlösning. Programmet ger högskolebehörighet och förberedelse för framförallt studier inom naturvetenskap, matematik och teknik, men du kan i praktiken söka vidare till nästan alla utbildningar efter gymnasiet. Efterfrågan av personer med naturvetenskaplig utbildning är stor, vilket innebär att det finns många karriärvägar och jobbmöjligheter för dig som väljer Naturvetenskapsprogrammet.

Fördjupning Biokemi och Genteknik

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra samarbetar med Karolinska Institutet, Stockholms Universitet samt Sveriges Lantbruksuniversitet. Tack vare dessa kontakter får du som elev på Naturvetenskapsprogrammet möjlighet att genomföra universitetslaborationer och du blir väl förberedd inför kommande studier på universitet och högskola.

Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU)

Under tredje året på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra år får du arbeta med ett större forskningsprojekt inom genteknik. Tillsammans med en professor i botanik från Sveriges Lantbruksuniversitet har ansvarig lärare på skolan arbetat fram en laboration för att förklara genteknikens för och nackdelar. Detta sker inom ramen för kursen Naturvetenskaplig specialisering – Bioteknik.

Genom samarbete med Stockholms Universitet (SU) får du som elev på fördjupningen Biokemi och Genteknik även genomföra laborationer på Stockholms Universitet tillsammans med lektorer i zoologi.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Klara Norra var Hugos förstahandsval

Hugo går på Naturvetenskapsprogrammet på Klara Norra. Läs om varför han valde skolan och vad han tycker om utbildningen!Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra

KLARA Norra har gått samman med KLARA Västra! Skolan har flyttat in i sprillans nya lokaler på Campus Vasastan i Stockholm. Campus Vasastan är ett modernt och klimatsmart campus med större ytor bättre studiemiljö för våra elever. KLARA Norra har...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra

Karlbergsvägen 77
113 35 Stockholm

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,7

Baseras på 3 recensioner.

Meryem

Denna skola är otroligt bra, fantastiska lärare med ett stort engagemang för att nå våra mål. Väldigt trevlig rektor och eleverna är också mycket trevliga. Man får alltid ett bra bemötande i början av dagen. Skolan är grymt bra och jag kunde inte göra ett bättre val. Jag rekommenderar verkligen skolan!

Anonym

Klara NORRA gymnasium är en väldigt bra skola eftersom att den inte är så stor vilket betyder att man har lättare till att lära känna andra elever i skolan och lärarna har lätt till att känna igen dig. Det är jättebra luft i klassrummen då ventilationen är på hela tiden. Lärarna är väldigt engagerade i sitt jobb vilket gör det lättare för elever...

Visa hela
Anonym

Skolan är väldig liten, med kalla och små inträngda lokaler. . Matkorten är dåligt och lunchrasterna är alldeles för korta för de. Skolan är allmänt bara inte en skola för dig som vill få en bra främre studie.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,7)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Klara Norra var Hugos förstahand...

Hugo går på Naturvetenskapsprogrammet på Klara Norra. Läs om varför han valde skolan och vad han tycker om utbildningen!

Läs mer