Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet

Globala gymnasiet, i Stockholm

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet passar dig som är intresserad av och vill fördjupa dig inom fysik, kemi och andra naturvetenskapliga ämnen. Under programmets gång får du utveckla din förmåga att tänka kritiskt, resonera logiskt och jobba med problemlösning.

Naturvetenskapsprogrammet är ett brett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier inom naturvetenskap, teknik, matematik och samhällsvetenskap på universitet och högskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till läkare, veterinär eller civilingenjör.

Inriktning naturvetenskap, profil hållbar utveckling

Programfördjupning 200 poäng

  • Geografi1, 100 poäng
  • Samhällskunskap 2, 100 poäng

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
4/5
Joel Larsson
30 apr 2023
Ganska bra, roligast att börja i årskurs 1 sedan lite mindre intressant.

Har haft många bra lärare på globala, men vissa lärare har slutat och så har nya börjat. Det är lite tråkigt, men annars bra linje på gymnasiet och enligt min upplevelse inte fö...

Visa hela
Globala gymnasiet
Hornsgatan 93
117 28 Stockholm

Globala gymnasiet i Stockholm

Sedan 2004 har Globala gymnasiet arbetat för att påverka, förstå och lära mer om hur världen kan förändras och förbättras. Globala gymnasiet arbetar utifrån FN:s globala mål som syftar till att skapa en hållbar framtid. Gymnasieskolan utgår från kunskaper om rättvis och hållbar utveckling ur...

Läs mer om Globala gymnasiet och visa alla program.

Sponsrad