Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Om utbildningen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet passar dig som vill jobba kreativt med mat och dryck. Under programmets gång utvecklar du kunskaper inom matlagning, bakning, service och företagande.

Undervisningen på restaurang- och livsmedelsprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis kock, konditor och servitris eller servitör.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Utbildning Skaraborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Antagningskansliet 541 83 SKÖVDE
Telefon: 0500-49 80 00
Mejladress: utbildning@skaraborg.se
Rudbecksgymnasiet Tidaholm
Vulcansväg 6
52234 TIDAHOLM Tidaholm

Välkommen till Rudbeckgymnasiet Tidaholm!

Rudbecksgymnasiet Tidaholm är beläget centralt i Tidaholm i ett vackert område nära till såväl grönområden som till stan. Här är klasserna mindre och gemenskapen starkt. Rudbecksgymnasiet utbildning utgår ifrån ledorden kvalité, trivsel och utveckling för alla. Ett av ledorden på...

Läs mer om Rudbecksgymnasiet Tidaholm och visa alla program.

Sponsrad