Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner

Praktiska gymnasiet Uppsala
Programinformation
Uppsala
Antal elever: cirka 20 (.)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 85,0
    (medelvärde: 125,0) * statistik från 2019/20

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet – Lastbil och mobila maskiner

Fordons- och transportprogrammet är ett bra program för dig som är intresserad av och ser en framtid inom fordons- och transportbranschen.  Efter att ha gått inriktningen Lastbil och mobila maskiner på gymnasiet kan du jobba som lastbilsmekaniker eller maskinmekaniker.

Brett program med fokus på fordon och transport

Under din tid som elev på programmet får du testa hur det är att jobba i en fordonsverkstad. Du får lära dig att arbeta med datorer som verktyg såväl som med händerna. Det ingår också att du får kunskap om service och bemötande. När du har tagit studenten kan du sedan få ett både roligt och varierat jobb. Annat du får kunskap om den teknik som finns i olika typer av fordon samt transporthantering. En annan del av utbildningen lär du dig de datasystem som är speciellt viktiga i branschen samt din förmåga att lösa problem.

Inriktningen Lastbil och mobila maskiner

Du får kunskap om att reparera, hitta fel och ta hand om tunga fordon och flyttbara maskiner. Efter gymnasiet kan du jobba som exempelvis lastbilsmekaniker eller maskinmekaniker.

Kurser som ingår på inriktningen är:

  • Maskin- och lastbilsteknik – introduktion
  • Reparation av lastbilar och mobila maskiner
Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Uppsala söker du till programmet via Gymnasieantagningen Uppsala. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
E-post: gymnasieantagningen@uppsala.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Uppsala

Praktiska Gymnasiet Uppsala

Praktiska Gymnasiet Uppsala – skolan där du får mycket praktik

På Praktiska gymnasiet i Uppsala får du en blandning av teori och praktik. Undervisningen på skolan sker i små grupper, där du får lära dig grunderna i det yrke du har valt att utbilda dig till, sedan får du mer...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Uppsala och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Uppsala

Sylveniusgatan 1
754 50 Uppsala

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner från Praktiska gymnasiet Uppsala, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: