Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

El- och energiprogrammet, Elteknik

Praktiska gymnasiet Uppsala
Programinformation
Uppsala
Antal elever: cirka 50 (.)
El- och energiprogrammet
  • Antagningspoäng: 80,0
    (medelvärde: 190,0) * statistik från 2017

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

El- och energiprogrammet, Elteknik

Om utbildningen

El- och energiprogrammet – med inriktning Elteknik i Uppsala

Gillar du siffor, att hålla på med elektronik och är tekniskt lagd? Är du dessutom bra på att ge god service? Om allt detta stämmer in på dig så är El- och energiprogrammet något för dig! På inriktningen Elteknik får du lära dig att installera, reparera och underhålla olika typer av el- och energisystem.

Utbildning med fokus på el

El- och energiprogrammet passar dig som är teknisk, gillar elektronik, siffror och dessutom är serviceinriktad. Du får arbeta med flera uppgifter samtidigt och lär dig att installera och sköta energi-, el- och vattensystem. En viktig del under utbildningen är säkerhet och du får därför lära dig mer om arbetsmiljöfrågor, som exempelvis hur du bäst skyddar dig på arbetet och undviker arbetsrelaterade skador.

Inriktning Elteknik på El- och energiprogrammet

För dig som väljer inriktning Elteknik får du testa att installera, underhålla och reparera olika typer av system för el och energi på företag, i hushåll och i industrier. Du får även lära dig om installation av passage- och säkerhetssystem samt tv- och datanät. Efter din utbildning har du möjlighet att söka jobb som installationselektriker, distributionselektriker och annat.

Kurser

Kurserna som ingår på inriktningen Elteknik på Praktiska Gymnasiet Uppsala är:

  • Elkraftteknik
  • Praktisk ellära
  • Elinstallationer
  • Kommunikationsnät 1
Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Uppsala söker du till programmet via Gymnasieantagningen Uppsala. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
E-post: gymnasieantagningen@uppsala.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Uppsala

Praktiska Gymnasiet Uppsala

Praktiska Gymnasiet Uppsala – skolan där du får mycket praktik

På Praktiska gymnasiet i Uppsala får du en blandning av teori och praktik. Undervisningen på skolan sker i små grupper, där du får lära dig grunderna i det yrke du har valt att utbilda dig till, sedan får du mer...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Uppsala och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Uppsala

Sylveniusgatan 1
754 50 Uppsala

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Elteknik från Praktiska gymnasiet Uppsala, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: