Humanistiska programmet

Humanistiska programmet, Kultur

Olympiaskolan, i Helsingborg
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 185,0
(medelvärde: 256,3)
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 185,0
(medelvärde: 256,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Det humanistiska programmet är det självklara förstavalet för dig som är intresserad av historia, kultur, litteratur och filosofi.

Här får du öva dig i kritiskt tänkande som gör att du kan värdera det du hör och läser som fakta, värderingar eller åsikter. Vi arbetar varierat och använder bland annat green screen, podcast och traditionellt skrivande som arbetsmetod.

Inriktning kultur

Profil: Kultur och historia

Kulturen påverkar människan och människan påverkar kulturen. Här studerar vi varför vi lever som vi gör, vilka idéer det är som skapat och skapar det samhälle vi har idag. Genom kulturen, litteraturen, filosofin och psykologin förklaras hur människor och platser utvecklas.

Vi utnyttjar regionens möjligheter med kulturutbud, kulturhistoria och historia; hela regionen blir ett lärrum. Vi besöker olika kulturinrättningar, både här i Sverige och på andra sidan Öresund. Tidigare år har vi också åkt till Berlin och studerat 1900-talets händelserika historia. Hur det blir när du pluggar hos oss är du med och påverkar.

Är du intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Kultur, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Humanistiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Humanistiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Humanistiska programmet, Kultur

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Kultur så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Olympiaskolan
Södra Stenbocksgatan 75
252 47 HELSINGBORG

Olympiaskolan -  en blandning av tradition och modernitet

Olympiaskolan är det självklara förstavalet för dig som vill läsa vidare med goda resultat efter studentexamen. Hos oss får du upptäcka världen, prova sådant du aldrig gjort förut och bli utmanad – på riktigt. På Olympiaskolan fyller vi din unika...

Läs mer om Olympiaskolan och visa alla program.

Sponsrad