Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Utland

Nacka gymnasium, i Nacka (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Utland

På Naturvetenskapsprogrammet genomför du experiment och tolkar resultat för att lära dig hur världen fungerar ur ett naturvetenskapligt perspektiv. Skolan har flera moderna laborationssalar och vi gör även exkursioner och studiebesök. Utbildningen ger dig stora valmöjligheter när du ska studera vidare.

Inriktning Utland

Inriktningen Natur Utland ger dig chansen att kombinera en naturvetenskaplig utbildning med fördjupade kunskaper i engelska. En termins studier vid Canterbury College i England ger dig en unik möjlighet till att förbättra dina språkkunskaper, samtidigt som du får erfarenheten att studera utomlands.

”De tre månaderna i England gjorde att vi i klassen kom väldigt nära varandra.” (Ella, elev)

På Natur Utland läser du en engelsk termin (13 veckor) vid Canterbury College i Kent, England. Där läser du kurserna Engelska 6, Matematik 4 och Internationella relationer. Studiebesök och utflykter till London och andra närliggande områden ger dig en fördjupad inblick i det engelska samhället och den engelska kulturen.

Det är under vårterminen i år 2, mellan jullovet och påsklovet, som du åker till England och bor hos en utvald familj i eller nära Canterbury. Den dagliga språkträningen gör att din engelska utvecklas snabbt. Nacka gymnasium står för alla kostnader förutom kost och logi (för närvarande 176 brittiska pund per vecka) som betalas av vårdnadshavare. Utbildningen du får i Canterbury är skräddarsydd för att motsvara de svenska kraven, samtidigt som den ger dig det bästa av engelsk utbildningstradition. Du får svenska kursbetyg som sedan finns med i ditt examensbevis.

Med dig hem från England har du utlandserfarenhet och en värdefull merit för framtiden. Du har samtidigt läst en bred utbildning som håller alla dörrar öppna.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Utland, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nacka

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Utland

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Utland så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nacka gymnasium
Griffelvägen 17
131 40 Nacka

Nacka gymnasium - Utbildning för framgång!

Vi vänder oss till dig som tar dina studier på allvar och som är beredd att satsa engagemang och tid under dina tre gymnasieår. I gengäld erbjuder vi dig en utbildning av hög kvalitet. På Nacka gymnasium finns den kreativitet...

Läs mer om Nacka gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
5/5
Elina
15 mar 2023

Väldigt intressant, rolig upplevelse och motiverande tid för mig!

5/5
Tova
23 nov 2022
Sam-utland ger eleverna erfarenheter för livet

Linjen sam utland på nacka gymnasium är enligt mig en vädligt bra linje, den har lagom men plugg och lärarna ger även ut väldigt roliga och annorlunda uppgifter. Även fast man b...

Visa hela
Sponsrad