Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Nacka gymnasium, i Nacka (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

På Naturvetenskapsprogrammet genomför du experiment och tolkar resultat för att lära dig hur världen fungerar ur ett naturvetenskapligt perspektiv. Skolan har flera moderna laborationssalar och vi gör även exkursioner och studiebesök. Utbildningen ger dig stora valmöjligheter när du ska studera vidare.

Inriktning Naturvetenskap:  Samhälle

Är du nyfiken och drivs av lusten att förstå dig själv, din omvärld och framtidens utmaningar? Då behövs fler än ett perspektiv. Natur och samhälle på Nacka gymnasium erbjuder en naturvetenskaplig utbildning som kombinerar de naturvetenskapliga ämnena fysik, kemi, biologi och matematik med fördjupad samhällskunskap, filosofi och psykologi.

”Natur-Samhälle är en unik inriktning som inte erbjuds på så många andra skolor.” (Simon, elev)

Under din gymnasietid kommer du få arbeta med flera ämnesövergripande projekt. Du kommer att fördjupa dig i frågor som: Hur skapar vi ett hållbart samhälle? Vilka utmaningar står vi inför idag och hur löser vi dem? Naturvetenskapliga ämnen kombinerat med samhälls- och beteendevetenskapliga ämnen ger en bred förståelse för orsaker, konsekvenser och lösningar på viktiga frågor.

På Naturvetenskapsprogrammet med inriktning samhället och människan på Nacka gymnasium är förståelse av människan central. Du får läsa både biologi och psykologi vilka undersöker olika sätt att förstå och förklara mänskligt beteende, känslor och tankar. Vilken roll spelar arv och miljö? Kan gener förändras? Hur kan psykiska sjukdomar förstås och behandlas? I filosofin får du utmana dig att tänka i nya banor kring frågor som behandlar meningen med livet, vad som är en god människa, vad kunskap är och vad som egentligen är verkligt.

Arbetssätten och examinationerna på programmet är varierande för att skapa sammanhang och arbetsglädje. Varvat med mer traditionell undervisning kommer du att få delta i fältstudier, laborationer, uppsatsskrivande, bloggande, rollspel, studiebesök och debatter.

På vårterminen i år 2 reser du till Berlin under fem dagar. I samband med resan fördjupar vi oss i de historiska och psykologiska orsakerna till Förintelsen och det efterföljande kalla kriget. Detta ger dig redskap att kunna förstå och tolka vad som händer i Europa idag.

Utbildningen ger bred behörighet till fortsatta studier vid högskola och öppnar många möjligheter till framtida yrkesval. Bland våra före detta elever finns det till exempel ingenjörer, psykologer, arkitekter, jurister och samhällsplanerare.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nacka

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nacka gymnasium
Griffelvägen 17
131 40 Nacka

Nacka gymnasium - Utbildning för framgång!

Vi vänder oss till dig som tar dina studier på allvar och som är beredd att satsa engagemang och tid under dina tre gymnasieår. I gengäld erbjuder vi dig en utbildning av hög kvalitet. På Nacka gymnasium finns den kreativitet...

Läs mer om Nacka gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
5/5
Nas-eleven
23 nov 2022
jättebra skola

Jag är jättenöjd med skolan, klassen och lärarna. dessutom har vi en bra elevkår som fixar roliga aktiviteter.

4/5
Isak
10 feb 2022
Bra skola

Trevliga och kunniga lärare. Skolmaten är vällagad och bra.

Sponsrad