Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Nacka gymnasium
Programinformation
Nacka, Stockholm
Naturvetenskapsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2022-01-29

Film

En kort presentation av Nacka gymnasium! 

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Om utbildningen

Läs Naturvetenskap och samhälle på Nacka gymnasium

Är du nyfiken och drivs av lusten att förstå dig själv och din omvärld? Då behövs fler än ett perspektiv. Naturvetenskap och samhälle är en tvärvetenskaplig utbildning som kombinerar det naturvetenskapliga perspektivet med studier av människan som social och kulturell varelse.

Naturvetenskapsprogrammet ger dig de största valmöjligheterna inför fortsatta studier. Du förbereder dig i första hand för högskoleutbildningar inom det naturvetenskapliga och tekniska området, men har också en god grund för de flesta andra högskoleutbildningar. Du utvecklar din förmåga att planera och genomföra experiment och fältstudier, göra iakttagelser och tolka resultat.

Naturvetenskapliga kunskaper och tillämpningar bidrar till utvecklingen av det moderna samhället och används för att skapa goda levnadsförhållanden för människor – ett spännande arbetsfält där utvecklingen går fort. Naturvetenskaplig kompetens värdesätts alltid, så framtidsutsikterna är goda.

Inriktning Naturvetenskap och samhälle

Är du nyfiken och drivs av lusten att förstå dig själv och din omvärld? Då behövs fler än ett perspektiv. Naturvetenskap och samhälle är en tvärvetenskaplig utbildning som kombinerar det naturvetenskapliga biologiska perspektivet med studier av människan som social och kulturell varelse.

Under gymnasietiden kommer du att få fördjupa dig i några ämnesövergripande projekt. Du får bland annat arbeta med frågor om varför människor beter sig som de gör, vad som formar våra ideal, hur vi påverkas av vårt arv och av vår livsmiljö och viktiga etiska frågor kopplade till en hållbar värld.

Vi kombinerar projekten med traditionell undervisning för att skapa sammanhang, variation och arbetsglädje. Debatter, laborationer, fältstudier, bloggande, uppsatser och bildberättelser är bara några av de arbetsformer vi använder. En timme per vecka har vi schemalagd studiehandledning, där alla tre årskurser och arbetslagets lärare deltar.

Efter gymnasiet

Utbildningen ger bred behörighet till fortsatta högskolestudier och öppnar många möjligheter till framtida yrkesval. Du kan självklart läsa de naturvetenskapliga behörighetskurserna i matematik och fysik. Att få kunskap och förståelse för hur människor fungerar och agerar i olika situationer och sammanhang är en viktig tillgång i ditt framtida yrkes- och vardagsliv. Bland våra tidning elever finns det t.ex. ingenjörer, psykologer, arkitekter, lärare, jurister och samhällsplanerare.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

Nacka gymnasium

Nacka gymnasium - Utbildning för framgång!

Vi vänder oss till dig som tar dina studier på allvar och som är beredd att satsa engagemang och tid under dina tre gymnasieår. I gengäld erbjuder vi dig en utbildning av hög kvalitet. På Nacka gymnasium finns den kreativitet...


Läs mer om Nacka gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nacka gymnasium

Griffelvägen 17
131 40 Nacka

 Visa telefonnummer
www.nackagymnasium.nacka.se


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

Anonym tjej i NAS
Nacka gymnasium är en stor skola, och nästan alltid känner man någon i en annan klass och gör man inte det lär men garanterat känna nya människor genom personer i ens klass vilket gör det väldigt kul att gå i korridorerna och alltid kunna hälsa på någon. Lärarna är (till 90%) superbra och det känns som att alla verkligen bryr sig om sina elever,...
Visa hela
Anonym tjej i NAS
Nacka gymnasium är en stor skola, och nästan alltid känner man någon i en annan klass och gör man inte det lär men garanterat känna nya människor genom personer i ens klass vilket gör det väldigt kul att gå i korridorerna och alltid kunna hälsa på någon. Lärarna är (till 90%) superbra och det känns som att alla verkligen bryr sig om sina elever,...
Visa hela
Den där
NAS, som vi kallar det, är lite annorlunda från resten av skolans program. Runt hälften av lektionerna ligger i det så kallade D-huset (som annars är byggnaden för yrkesförberedande program och flera musikkurser). Där finns vad vi kallar NAS-rummet som består av ett helklassrumm, en "biosalong"/miniaula, tre små grupprum, ett större grupprum och...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle från Nacka gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Nacka gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information