Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation

Magnus Åbergsgymnasiet
Programinformation
Trollhättan
Antal elever: cirka 170 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 140,0
    (medelvärde: 225,8) * statistik från 2019/20

Film

Har du funderat på vad du vill bli i framtiden? Här kan du lyssna på elever från olika program på Magnus Åbergsgymnasiet, Nils Ericsongymnasiet och Birger Sjöberggymnasiet och inspireras av deras framtidsplaner!

Om utbildningen

Information, media och kommunikation

Samhällsvetenskapsprogrammet på Magnus Åbergsgymnasiet erbjuder inriktningarna Samhällsvetenskap, Beteendevetenskap samt Medier, information och kommunikation. Den sistnämnda inriktningen är det självklara valet för dig som tycker om att skriva och att uttrycka dig i både text och bild.

Journalistik och reklam

Medier, information och kommunikation är en medieutbildning med fokus på mediernas roll i samhället och hur de påverkar människor. Du får lära dig att kritiskt granska nyheter och annan information i olika medier. Utbildningen ger dig en inblick i områden som information, reklam och journalistik och du får både läsa om dessa och arbeta praktiskt. Till din hjälp har du skolans moderna utrustning – här jobbar man med den senaste tekniken – men också erfarna lärare från medie- och informationsbranschen.

Lär dig om samhället och människor

Väljer du Samhällsvetenskapsprogrammet kommer du få en bredare syn på samhället och du får förståelse för hur samhället påverkas av historien och hur människor påverkas av händelser i olika delar av världen. Du lär dig också att kommunicera genom tal, skrift och bild och du får träna på att förhålla dig vetenskapligt och analytiskt till olika samhällsfrågor. På Magnus Åbergsgymnasiet jobbar samhällsvetenskapseleverna mycket i projektform med ett internationellt perspektiv.

På Samhällsvetenskapsprogrammet får du jobba med att dra slutsatser utifrån teoretiska modeller du ställer upp. Magnus Åbergsgymnasiet arrangerar också många resor och studiebesök för att tillföra extra värde till undervisningen. Skolans lokaler är moderna och välutrustade och som elev har du tillgång till både bibliotek och studierum.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation

Som boende i samma kommun som Magnus Åbergsgymnasiet söker du till programmet via Antagning Fyrbodal. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
E-post: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.

Magnus Åbergsgymnasiet

Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

På Magnus Åbergsgymnasiet utbildas kockar, snickare, ekonomer, entreprenörer och en massa andra yrkesroller. Skolan har ett stort utbud av både nationella program och yrkesprogram där varje program har en egen del på skolan, vilket ger trygghet och nära kontakt med...


Läs mer om Magnus Åbergsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Magnus Åbergsgymnasiet

Karlstorpsvägen 159
46152 Trollhättan

 Visa telefonnummer
www.magnusabergsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation från Magnus Åbergsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Magnus Åbergsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: