Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet

Ingridskolan, i Solna
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 210,0
(medelvärde: 254,0)
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 210,0
(medelvärde: 254,0)

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet passar dig som är intresserad av och vill fördjupa dig inom fysik, kemi och andra naturvetenskapliga ämnen. Under programmets gång får du utveckla din förmåga att tänka kritiskt, resonera logiskt och jobba med problemlösning.

Naturvetenskapsprogrammet är ett brett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier inom naturvetenskap, teknik, matematik och samhällsvetenskap på universitet och högskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till läkare, veterinär eller civilingenjör.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se
Ingridskolan
Hjortstigen 1
170 71 Solna

Välkommen till Ingridskolan i Bergshamra - för elever med Asperger

Ingridskolan är en kombinerad grund- och gymnasieskola för dig med Asperger syndrom. Ingridskolan satsar på små klasser, hög personaltäthet och en lugn och trygg skolmiljö.  Skolan är en av Nordens få friskolor med specialkompetens att bedriva undervisning för gymnasieelever med Asperger. Ingridskolan...

Läs mer om Ingridskolan och visa alla program.

Sponsrad