Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Europaskolan Strängnäs, i Strängnäs
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 190 (.)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 190 (.)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskapligt program med inriktning naturvetenskap

Är du intresserad av fysik, kemi, biologi och matematik? Vill du göra experiment, laborationer och fältstudier? Då är det här ett program som passar dig.

Kemi- och fysikprogrammet på Europaskolan Strängnäs är både praktiskt och teoretiskt. Du kommer under dina tre år att utveckla ett naturvetenskapligt förhållningssätt där du lär dig att tänka kritiskt, lösa problem, vara kreativ och göra systematiska iakttagelser. Du kan välja att fördjupa dig inom exempelvis bioteknik, naturvetenskapliga specialiseringskurser samt axiomatiska system.

Programmet ger dig en bredd som gör att du blir behörig att läsa alla utbildningar på universitet och högskola. Det är bredare än Scienceprogrammet men med rätt ambition kan också Kemi- och fysikprogrammet leda fram till en karriär som forskare.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Strängnäs

Film

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Tillvalskurser

Är du intresserad av musik, sång, teater eller bild? Till alla våra gymnasieprogram erbjuder vi estetiska kurser, Artes, som tillval. Passa på att bredda din kompetens och gynna kreativiteten. Det har du nytta av i alla studier.

Du får flera fördelar av att studera estetiska kurser som tillval till ditt gymnasie­program.Genom ämnen som bild, musik och teater får du använda båda hjärnhalvorna, något som gynnar din kreativitet. Kreativa förmågor har du också nytta av eftersom de kan underlätta studier i andra kurser.

De estetiska kurserna väljer du som individuellt val inför årskurs 2 och 3. Det spelar ingen roll vilket annat program du läser. Artes som tillval är öppet för alla elever på Europaskolan Strängnäs. Det ger dig inte bara möjlighet att lära känna nya vänner över programgränserna, utan gör dig också ännu mer förberedd för studier på högskola och universitet.

Välj mellan dessa estetiska kurser (Artes) som tillval:

  • Bild: Bild och form 1b och Fotografisk bild 1
  • Musik: Instrument och sång 1 och Ensemble 1 (Musikakademin)
  • Teater: Scenisk gestaltning 1 och Sceniskt karaktärsarbete

Reportage

Olivia Öhlund, Kemi- och fysikprogrammet

Europaskolan Strängnäs

Olivia Öhlund läser Kemi- och fysikprogrammet på Europaskolan Strängnäs. Läs mer här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner
Skriv en recension
5/5
Embla
14 nov 2013

Europaskolan är en fantastisk skola där "europaandan" utan tvekan råder.

5/5
Tredjeårselev
14 nov 2013

På Kemi/Fysik-programmet på Europaskolan har man alla chanser att nå hur långt som helst. Enligt en riksomfattande undersökning publicerad i Aftonbladet 2013 har elever som läst...

Visa hela
5/5
Simon Ström
23 jan 2013

Ta chansen att börja på denna fantastiska skola! Jag har aldrig mött en sån god stämning tidigare i någon skola - elevföreningarna, "europaandan" och alla aktiviteter med skolan...

Visa hela
Europaskolan Strängnäs
Storgatan 2
645 21 Strängnäs

Ett internationellt kvalitetsgymnasium där du kan vara precis som du är!

Europaskolan i Strängnäs är ett internationellt kvalitetsgymnasium med vassa gymnasieprogram som förbereder dig för fortsatta högre studier i Sverige och Europa. En skola känd för sin höga kvalitet, med studiemotiverade elever och engagerade lärare. Europaskolan är din nyckel till framtiden och Europa!...

Läs mer om Europaskolan Strängnäs och visa alla program.

Sponsrad