Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Europaskolan Strängnäs
Programinformation
Strängnäs
Antal elever: 66 (år 1)
Naturvetenskapsprogrammet

Om utbildningen

Kemi-Fysikprogrammet på Europaskolan i Strängnäs

Kemi/Fysikprogrammet på Europaskolan

En Naturvetenskaplig utbildning

Kemi/Fysikprogrammet - Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap är för dig som vill ha de bästa förutsättningarna för vidare studier på högskola eller universitet.

Välj Kemi/Fysikprogrammet, ett naturvetarprogram med kurser i fysik, kemi och matematik som utvecklats i samarbete med Kungliga Tekniska högskolan och näringslivet. Det har även haft en påverkan att Strängnäs har varit ett centrum för tillverkning av biotekniska produkter och läkemedel.

Studera gen- och bioteknik!

På programmet kan du läsa genteknik, bioteknik, astronomi eller det senaste inom materialfysik. För att träna logiskt tänkande bekantar du dig med Euklides geometri redan i ettan och från och med årskurs 2 kan du lära dig om datorprogrammering med inriktning mot matematik och fysik.

Det råder redan idag stor brist på välutbildade naturvetare. Fysik/Kemiprogrammet är bredare än Scienceprogrammet, men om du har rätt ambitioner kan programmet också leda dig till en karriär som forskare. Hos Europaskolan Strängnäs kan du ta första steget mot en spännande framtid som naturvetare!

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Reportage

Alexandra från Europaskolan

Möt Alexandra, Elias, Lukas och Maja från Europaskolan

Läs mer Europaskolan Strängnäs

Alexandra, Elias, Lukas och Maja går alla på Europaskolan Strängnäs. De berättar i det här reportaget om varför de började på skolan och vad som gör att de rekommenderar andra att börja. Alla är överens om en sak, studieresorna har varit fantastiskt roliga! 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Europaskolan Strängnäs

Europaskolan Strängnäs

Ett internationellt kvalitetsgymnasium där du kan vara precis som du är!

Europaskolan i Strängnäs är ett internationellt kvalitetsgymnasium med vassa gymnasieprogram som förbereder dig för fortsatta högre studier i Sverige och Europa. En skola känd för sin höga kvalitet, med studiemotiverade och engagerade elever som lär med både hjärna och hjärta. Europaskolan är...


Läs mer om Europaskolan Strängnäs och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Europaskolan Strängnäs

Storgatan 2
645 21 Strängnäs

 Visa telefonnummer
www.europaskolan.se

Recensioner

Embla
(5)
Europaskolan är en fantastisk skola där "europaandan" utan tvekan råder.
Tredjeårselev
(5)
På Kemi/Fysik-programmet på Europaskolan har man alla chanser att nå hur långt som helst. Enligt en riksomfattande undersökning publicerad i Aftonbladet 2013 har elever som läst KF på Europaskolan högst snittlön i Sverige av alla sett till gymnasieprogram, 10 år efter avslutad utbildning. Men pengarna och framtiden är förstås inte allt. Läser ma...
Visa hela
Simon Ström
(5)
Ta chansen att börja på denna fantastiska skola! Jag har aldrig mött en sån god stämning tidigare i någon skola - elevföreningarna, "europaandan" och alla aktiviteter med skolan är något helt unikt! Den goda sammanhållningen gör att till exempel mobbning inte existerar. Lärarna kan lita på oss elever, och det gör att vi får ut så mycket mer a...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Europaskolan Strängnäs
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Reportage
Möt Alexandra, Elias, Lukas och ...
Europaskolan Strängnäs

Alexandra, Elias, Lukas och Maja går alla på Europaskolan Strängnäs. De berättar i det här reportaget om varför de började på skolan och vad som gör att de rekommenderar andra att börja. Alla är överens om en sak, studieresorna har varit fantastiskt roliga! 

Läs mer