Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Europaskolan Strängnäs
Programinformation
Strängnäs
Antal elever: cirka 180 (.)
Naturvetenskapsprogrammet

Om utbildningen

Naturvetenskapligt program med inriktning naturvetenskap

Är du intresserad av fysik, kemi, biologi och matematik? Vill du göra experiment, laborationer och fältstudier? Då är det här ett program som passar dig.

Kemi- och fysikprogrammet på Europaskolan Strängnäs är både praktiskt och teoretiskt. Du kommer under dina tre år att utveckla ett naturvetenskapligt förhållningssätt där du lär dig att tänka kritiskt, lösa problem, vara kreativ och göra systematiska iakttagelser. Du kan välja att fördjupa dig inom exempelvis bioteknik, naturvetenskapliga specialiseringskurser samt axiomatiska system.

Programmet ger dig en bredd som gör att du blir behörig att läsa alla utbildningar på universitet och högskola. Det är bredare än Scienceprogrammet men med rätt ambition kan också Kemi- och fysikprogrammet leda fram till en karriär som forskare.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Tillvalskurser

Är du intresserad av musik, sång, teater eller bild? Till alla våra gymnasieprogram erbjuder vi estetiska kurser, Artes, som tillval. Passa på att bredda din kompetens och gynna kreativiteten. Det har du nytta av i alla studier.

Du får flera fördelar av att studera estetiska kurser som tillval till ditt gymnasie­program.Genom ämnen som bild, musik och teater får du använda båda hjärnhalvorna, något som gynnar din kreativitet. Kreativa förmågor har du också nytta av eftersom de kan underlätta studier i andra kurser.

De estetiska kurserna väljer du som individuellt val inför årskurs 2 och 3. Det spelar ingen roll vilket annat program du läser. Artes som tillval är öppet för alla elever på Europaskolan Strängnäs. Det ger dig inte bara möjlighet att lära känna nya vänner över programgränserna, utan gör dig också ännu mer förberedd för studier på högskola och universitet.

Välj mellan dessa estetiska kurser (Artes) som tillval:

  • Bild: Bild och form 1b och Fotografisk bild 1
  • Musik: Instrument och sång 1 och Ensemble 1 (Musikakademin)
  • Teater: Scenisk gestaltning 1 och Sceniskt karaktärsarbete

Reportage

Möt Alexandra, Elias, Lukas och Maja från Europaskolan

Alexandra, Elias, Lukas och Maja går alla på Europaskolan Strängnäs. De berättar i det här reportaget om varför de började på skolan och vad som gör att de rekommenderar andra att börja. Alla är överens om en sak, studieresorna har varit fantastiskt roliga! Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Europaskolan Strängnäs

Ett internationellt kvalitetsgymnasium där du kan vara precis som du är!

Europaskolan i Strängnäs är ett internationellt kvalitetsgymnasium med vassa gymnasieprogram som förbereder dig för fortsatta högre studier i Sverige och Europa. En skola känd för sin höga kvalitet, med studiemotiverade elever och engagerade lärare. Europaskolan är din nyckel till framtiden och Europa!...


Läs mer om Europaskolan Strängnäs och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Europaskolan Strängnäs

Storgatan 2
645 21 Strängnäs

 Visa telefonnummer
www.europaskolan.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

Embla

Europaskolan är en fantastisk skola där "europaandan" utan tvekan råder.

Tredjeårselev

På Kemi/Fysik-programmet på Europaskolan har man alla chanser att nå hur långt som helst. Enligt en riksomfattande undersökning publicerad i Aftonbladet 2013 har elever som läst KF på Europaskolan högst snittlön i Sverige av alla sett till gymnasieprogram, 10 år efter avslutad utbildning. Men pengarna och framtiden är förstås inte allt. Läser ma...

Visa hela
Simon Ström

Ta chansen att börja på denna fantastiska skola! Jag har aldrig mött en sån god stämning tidigare i någon skola - elevföreningarna, "europaandan" och alla aktiviteter med skolan är något helt unikt! Den goda sammanhållningen gör att till exempel mobbning inte existerar. Lärarna kan lita på oss elever, och det gör att vi får ut så mycket mer a...

Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Europaskolan Strängnäs, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Europaskolan Strängnäs
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Möt Alexandra, Elias, Lukas och ...
Europaskolan Strängnäs

Alexandra, Elias, Lukas och Maja går alla på Europaskolan Strängnäs. De berättar i det här reportaget om varför de började på skolan och vad som gör att de rekommenderar andra att börja. Alla är överens om en sak, studieresorna har varit fantastiskt roliga! 

Läs mer