Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Rodengymnasiet, i Norrtälje
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 212,5
(medelvärde: 285,3)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 212,5
(medelvärde: 285,3)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Två tjejer som arbetar med något i skolan

Naturvetenskap på Naturvetenskapsprogrammet på Rodengymnasiet

Naturvetenskapsprogrammet passar dig som är intresserad av vetenskap och matematik eller har ett mer samhällsinriktat intresse för naturvetenskap. Med hjälp av modeller, experiment, laborationer och fältstudier lär du dig att tänka logiskt men också vetenskapligt och kritiskt.

Inriktning Naturvetenskap

Inriktningen naturvetenskap ger dig fördjupade kunskaper inom naturvetenskapens kärnämnen som kemi, fysik, biologi och matematik. Du studerar atom- och kärnfysik, kemin bakom livsprocesserna, bioteknik, astrofysik samt energikällor och miljöfrågor. Vi erbjuder kurser som Matematik 5, Bioteknik och Naturvetenskaplig specialisering. I dessa kurser studerar vi bland annat genteknik, mikrokosmos och universum. Vi är även partners med Erkenlaboratoriet där vi kan studera sötvattensmiljöer tillsammans med forskare och doktorander från Uppsala Universitet.

Inriktning Naturvetenskap och samhälle 

Inriktningen naturvetenskap och samhälle ger dig fördjupade kunskaper om hur naturvetenskap och samhällsutveckling påverkar varandra. Du läser också om naturvetenskapens roll för hållbar utveckling. Här ligger fokus på naturvetenskap, samhällskunskap och geografi.

Med goda språkkunskaper ökar dina chanser att komma ut i världen, därför ingår moderna språk i vår utbildning och engelska integreras i studierna.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Norrtälje

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Norrtälje. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
Mejladress: gyantagningen@norrtalje.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Rodengymnasiet
Baldersgatan 14
761 28 Norrtälje

Roslagens största gymnasieskola – här är du i centrum!

Rodengymnasiet i Norrtälje är ett lugnt och tryggt gymnasium med en härlig stämning. Skolan har både ett gott rykte och ett brett utbud. Relationen lärare och elever är enkel då alla hälsar glatt på varandra i skolans korridorer. Rodengymnasiets speciella...

Läs mer om Rodengymnasiet och visa alla program.

Sponsrad