Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 230 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 290,0
    (medelvärde: 316,1) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-10-20
2020-11-25
2021-01-14

Film

Klara Teoretiska Gymnasium har elva skolor, i sex olika städer från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Vi är den bästa förberedelsen för studier på högskola, och ditt första steg mot framtiden. Välkommen till oss! 

Om utbildningen

Läs Naturvetenskap på Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan

Som elev på Naturvetenskapsprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan kan du vara säker på två saker. För det första att du kommer få en riktigt spännande utbildning. För det andra att du blir väl förberedd för vidare studier. Vill du veta hur man löser brott genom att undersöka spår på en brottsplats eller lära dig varför Mars kallas för ”den röda planeten”? På Klara Teoretiska Gymnasium har du nämligen också möjlighet att läsa intressanta fördjupningskurser inom t. ex astrofysik och kriminalteknik.

Här får du en verklighetsnära utbildning

Klara Teoretiska Gymnasium har ett väl fungerande samarbete med ortens högskolor och universitet för att säkerställa att utbildningen ligger i linje med det som krävs på högre nivåer och för att dina gymnasiestudier ska bli mer utmanande och spännande. Du får lyssna på intressanta gästföreläsningar och göra studiebesök. På programmet arbetar du även mycket med laborationer och experiment.

"De roligaste stunderna under min utbildning på Naturprogrammet är labbarna. Att blanda praktiskt arbete med teoretiskt är kul, samtidigt som man lär sig mycket."
- Elev om Naturvetenskapsprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan.

Inriktning Naturvetenskap

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg  Postgatan erbjuder både inriktning Naturvetenskap samt inriktning Naturvetenskap och samhälle på Naturvetenskapsprogrammet. När du går inriktning Naturvetenskap läser du mer matematik och dessutom fortsättningskurser i fysik, kemi och biologi. 

I inriktning Naturvetenskap ingår följande kurser:

  • Biologi 2
  • Fysik 2
  • Kemi 2
  • Matematik 4

Få specialkunskaper genom att välja programfördjupning

Utöver inriktning väljer du även vilken av dessa två programfördjupningar du vill läsa:
Natur: här läser du naturvetenskaplig specialisering och matematik
Global hållbarhet: Detta är en profil för dig som vill lära dig mer om hur vi kan göra vår värld mer ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbar. I programfördjupningen ingår kurser som Internationella relationer samt Politik och hållbar utveckling.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

Intervju med Hanna på Klara i Göteborg

Intervju med Hanna på Klara i Göteborg

Läs mer Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg

På Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg finns det möjlighet att gå med i Amnestygruppen, en grupp som med stöd från Amnesty jobbar för att främja mänskliga rättigheter. Engagemanget har funnits länge på skolan, 2015 vann de Amnestys Stora Kreativitetspriset för de aktiviteter de ordnade under Skriv för frihet.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan (tidigare Mikael Elias Gymnasium) är en skola med lärande i fokus. Skolan kännetecknas av utveckling, engagemang och förnyelse för både dig som elev och för lärarna. En sammanhållande drivkraft och tanke hos både skolledning och...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan

Postgatan 5
41113 Göteborg

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 6 recensioner.

Kajsa
(4)
Jag har snart gått mina tre år på Mikael Elias och är hur nöjd som helst. Hur skönt det än ska bli att ta studenten så kommer det vara sorgligt att lämna skolan. Det är en fräsch och modern skola, med fantastiska lärare och roliga aktiviteter!
Anonym avocado
(5)
Supernöjd med skolan. Datorerna vi fick är inte de bästa men verkar som ettorna och tvåorna har fått betydligt bättre.
Naturaren
(4)
Lärarna är mycket pedagogiska och man lär sig otroligt mycket! Däremot finns en betygshets från vissa lärare och det är en hög standard på skolan.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,7)
Baseras på 6 recensioner.
Reportage
Intervju med Hanna på Klara i Gö...

På Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg finns det möjlighet att gå med i Amnestygruppen, en grupp som med stöd från Amnesty jobbar för att främja mänskliga rättigheter. Engagemanget har funnits länge på skolan, 2015 vann de Amnestys Stora Kreativitetspriset för de aktiviteter de ordnade under Skriv för frihet.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: