Visa gymnasium.se som: Mobil

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök och servering

Bruksgymnasiet
Programinformation
Östhammar
Antal elever: cirka 10 (.)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Om utbildningen

Kök och servering på Bruksgymnasiet

Restaurang och livsmedelsprogrammet på Bruksgymnasiet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett bra val för dig som är kreativ, tycker om människor och vill arbeta med service.

Bruksgymnasiet erbjuder två olika programfördjupningar på Restaurang- och livsmedelsprogrammet:

  • Kock
  • Servitör/servitris inom restaurangbranschen

Efter att du har avslutat din utbildning på programmet kan du till exempel arbeta som restaurang- eller storkökskock, bartender, servitör, konferensmedarbetare eller inom turistnäringen, såväl i Sverige som utomlands.

Gör praktik, åk på studiebesök och andra spännande inslag

Viktiga inslag i utbildningen är bland annat studiebesök på restauranger och hos olika producenter. Både ni elever och lärare besöker fortlöpande seminarier, mässor och utställningar för att hålla sig uppdaterade inom branschens utveckling.

Ett annat väldigt viktigt inslag i din utbildning är praktik (APL). Under 16 veckors tid får du i åk 2 och 3 praktisera på ett restaurangföretag. Som elev på Bruksgymnasiets Restaurang- och livsmedelsprogram är du eftertraktad vid flera av Sveriges främsta verksamheter. Några praktikplatser som skolan erbjuder är bland annat OperakällarenDomtrappkällaren,  Hotell Villa Anna samt Grythyttans och Melker Anderssons Restauranger.

Bli förberedd för kommande yrkesliv

För att du som elev ska bli ordentligt förberedd för yrkeslivet, så driver Bruksgymnasiet dessutom en egen restaurang på skolan, Restaurang Knuten. Undervisningen bedrivs i helt nya lokaler som är mycket väl anpassade till de krav som finns på professionella medarbetare i restaurangbranschen idag.

På Bruksgymnasiet får du engagerade lärare som har tävlingsmeriter och lång erfarenhet av arbete i branschen vid några av Sveriges bästa restaruranger. Elever från skolan har tidigare deltagit i SM för köks- och serveringselever med framgång. Kanske är det din tur nästa gång? 

Välkommen att utbilda dig i ett av Sveriges modernaste utbildningskök!

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök och servering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök och servering

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Uppsala. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
Mejladress: gymnasieantagningen@uppsala.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök och servering så kommer skolan att kontakta dig.

Bruksgymnasiet

Bruksgymnasiet – vi lyckas tillsammans!

Vårt mål är att ge dig bästa möjliga förutsättningar att lyckas med dina studier, utveckla dig själv och förbereda dig inför framtiden.  Vi har skickliga, engagerade lärare och ett starkt elevhälsoteam som hjälper dig att nå dina mål – varje...


Läs mer om Bruksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bruksgymnasiet

Gymnasievägen 1
747 40 Gimo

 Visa telefonnummer
www.bruksgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Lalli
Bra skola underbart pogram med lärare som verkligen ville hjälpa och bryr sig.Ingenting att klaga på.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök och servering från Bruksgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bruksgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information