Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

26 maj 2023

5 anledningar att gå restaurang- och livsmedelsprogrammet

Drömmer du om en smakfull framtid? Varför inte bli en del av den spännande och dynamiska restaurangbranschen? Restaurang- och livsmedelsprogrammet kan vara ditt steg in i den kulinariska världen. Med fokus på matlagning, service och kreativitet ger det en unik möjlighet att utveckla dina kulinariska talanger.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är en utbildning som ger dig gedigen kunskap om matlagning och livsmedelshantering och öppnar upp en värld av spännande och smakrika möjligheter.  I restaurangbranschen är ingen dag den andra lik och du kommer hela tiden få lära dig nya saker.

Hitta skolor med restaurang- och livsmedelsprogrammet

Programmet ger dig möjligheten att växa i din roll och ta mycket eget ansvar samtidigt som du är en viktig del av ett team. Restaurangbranschen erbjuder en mängd olika karriärmöjligheter. Efter avslutade studier kan du arbeta som bland annat kock, konditor, servitör, kökschef eller restaurangchef. Du har även möjlighet att starta ditt eget kafé, restaurang eller cateringföretag. Experimentera med nya recept och tekniker samtidigt som du utforskar din passion för mat och dryck!

5 fördelar med restaurang- och livsmedelsprogrammet

👩‍🍳 Du får möjlighet att utveckla dina kulinariska kunskaper under ledning av erfarna kockar. Du kommer att lära dig om olika kök, livsmedelshantering, menyer och drycker.

🍝 Restaurang- och livsmedelsprogrammet ger dig möjlighet att uttrycka din kreativitet. Du kommer att lära dig kombinera olika smaker, presentationstekniker och matstyling och skapa minnesvärda rätter.

🏆 Du kommer att utveckla viktiga färdigheter inom tidshantering, arbetsmoral, problemlösning och teamarbete.

🤝 Du får praktisk erfarenhet i form av praktik där du bland annat kommer att knyta värdefulla kontakter. Du får även chansen att arbeta sida vid sida med erfarna yrkesverksamma och bygga upp ett värdefullt nätverk inför framtiden.

⭐ Restaurangbranschen kräver snabbhet och effektivitet och genom att jobba med många olika människor kommer du att bli en stjärna på både service och kommunikation.

Källa: skolverket.se

Senast uppdaterad: 26 maj 2023

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2022-07-06

Yrken efter Hotell- och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet är ett bra val för dig som vill arbeta inom områden som hotell, turism eller konferens. Det är ett yrkesprogram, vilket betyder att du blir förberedd för att gå direkt ut i arbetslivet efter gymnasiet. Från hösten 2023 ger programmet även högskolebehörighet vilket innebär att du kan studera vidare på universitet, högskola eller yrkeshögskola. Här får du förslag på ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-28

Så blir du bartender!

Bartender är ett socialt och kreativt yrke! Hur blir man bartender på gymnasiet? Vad gör en bartender? Här kan du läsa mer om yrket bartender, löner och hur du ska välja i gymnasiet.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-05-22

5 anledningar att gå hotell- och turismprogrammet

Gå ett yrkesprogram som ger dig riktig erfarenhet. Om du är en kreativ problemlösare som tycker om att arbeta med människor från hela världen i internationella miljöer, då kan hotell- och turismprogrammet vara det perfekta valet för dig.

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin