5 anledningar att gå hantverksprogrammet

Hantverksprogrammet är ett spännande alternativ som ger dig möjlighet att utveckla praktiska färdigheter och skapa något med händerna. Varför inte lösa problem med din kreativitet?

Tjej som sitter hos frisören

Hantverksprogrammet är ett spännande alternativ som ger dig möjlighet att utveckla praktiska färdigheter och skapa något med händerna. På hantverksprogrammet får du möjlighet att låta kreativiteten flöda, oavsett om du vill bli snickare, florist eller frisör.

Inom hantverksprogrammet på gymnasiet får du möjligheten till att utveckla praktiska färdigheter inom olika hantverksyrken, som exempelvis snickeri, metallbearbetning och textilier. Utbildningen ger dig karriärmöjligheter inom eftertraktade yrken och du får en bra grund att stå på för att sen specialisera dig inom det område du mest tycker om.

Hitta skolor med hantverksprogrammet

Inom det område du väljer kommer du att få jobba med vanliga arbetsuppgifter inom hantverk från idé till färdig produkt. Du får lära dig att identifiera behov, planera med ritning, hantera verktyg, material och olika tekniker. På hantverksprogrammet får du chansen att skapa något eget och unikt samtidigt som du utvecklar viktiga färdigheter inför yrkeslivet. 

5 anledningar att gå hantverksprogrammet


🛠️ Du kommer lära dig att använda verktyg och material som är viktiga för att skapa och reparera saker – något du kan ha stor nytta av i din vardag.

🎨 Att skapa något med dina egna händer kan vara riktigt bra för ditt självförtroende. Hantverksprogrammet ger dig möjlighet att utveckla din kreativitet och skapa något unikt som du kan vara stolt över.

✂️ Hantverksprogrammet ger dig en bred grund som gör det möjligt för dig att specialisera dig inom olika områden, från snickeri till metallbearbetning till textilier.

🤝På hantverkarprogrammet får du lära dig om entreprenörskap, kommunikation och service. Hantverksyrken är sociala yrken och under din praktik får du möjligheten att öva på alla dessa färdigheter tillsammans med riktiga kunder och branschkollegor.

🌍 Du får kunskaper som gör det möjligt att bidra till samhällets kulturella utveckling och ha en inverkan på hur vi uppfattar världen omkring oss.

Källa: skolverket.se


Annonser