Hantverksprogrammet, Fashion design

Burgårdens gymnasium
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 160 (.)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 125,0
    (medelvärde: 189,0) * statistik från 2022
Hantverksprogrammet, Textil design

Om utbildningen

Plugga Hantverksprogrammet, inriktning Fashion design

Är du intresserad av design, mode och människor? Vill du ha ett kreativt, inspirerande och färgsprakande yrke? Då är Fashion design utbildningen för dig! I våra ateljéer får du lära dig att utveckla din kreativa förmåga. Här jobbar du med designprocessen från idé till färdigt resultat.

Din utbildning

Här utvecklas du som modeskapare och får kunskap och färdigheter inom trender, modehistoria och textildesign. Du lär dig modedesign, sömnad, materialkunskap, datoriserad mönsterkonstruktion, entreprenörskap och utvecklar din känsla för färg, form och kollektionsarbete. Under din utbildning deltar du i programmets årliga modevisning med dina egna kreationer.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Fashion design, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Fashion design

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Fashion design så kommer skolan att kontakta dig.

Burgårdens gymnasium

Burgårdens gymnasium - där yrkesdrömmar blir verklighet

På Burgården utbildar vi för verkligheten, och precis som i verkligheten är vår skola en myllrande värld, med massor av inriktningar, människor och möten. Vi erbjuder yrkesprogram, högskoleförberedande program och introduktionsprogram. Vi är en mångkulturell skola med elever från alla...


Läs mer om Burgårdens gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Burgårdens gymnasium

Skånegatan 20
402 29 Göteborg

 Visa telefonnummer
goteborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 10 recensioner.

LJ

Redan första året lärde man sig mycket om hantverket, varje dag var roligt och spännande! Sen har det bara fortsatt så genom alla mina 3 år. Bra lärare som ger bra stöd och vägledning genom varje projekt och sjukt roligt att sen se sin utveckling genom åren i alla projekten man gjort! Man lär sig verkligen grunderna i hantverket under dessa 3 år...

Visa hela
Amelia Andersson

Under mina tre år på gymnasiet fanns det mycket nytt att lära. Trots mitt brinnande hjärta för design, konst och mode var det mycket bakom utbildningen som jag innan inte hade en aning om. Programmet har i efterhand givit mig stora kunskaper kring mitt kreativa intresse och jag kan varmt rekommendera utbildningen. Detta är en bra start för dig a...

Visa hela
Emelie Anduri

Har varit lite fram och tillbaka. Det är en väldigt krävande linje om man inte är passionerad i området, men jag hade ändå inte valt någon annan linje. Tycker att man lär sig massa saker som är bra att kunna i livet även om man skulle ändra sig och kanske välja ett annat yrke att jobba med. Tycker även att det är väldigt bra att man har praktik ...

Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,5)
Baseras på 10 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Fashion design från Burgårdens gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Jag är gymnasiesökande *
Ja
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information