Hantverksprogrammet

Hantverksprogrammet, Textil design

S:t Eriks gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 250 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 117,5
(medelvärde: 221,7)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 250 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 117,5
(medelvärde: 221,7)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Hantverksprogrammet, Textil design

Drömmer du om att designa dina egna kläder?

Utbildningen Textil design är för dig som har höga ambitioner, vill göra karriär inom sömnad, mode och design eller vill fortsätta studera på högskolenivå.

På hantverksprogrammet lär du dig att tillverka egendesignade kläder och arbeta med hela kedjan från idéskiss till färdig produkt. Du får kunskaper inom design, mönsterkonstruktion och sömnad, men även en bas och behörighet för att söka vidare till textila högskolor både i Sverige och utomlands. Många elever har etablerat sig inom textil- och modebranschen både i Sverige och internationellt efter studier på vår skola.

I utbildningen ingår 15 veckors praktik på en arbetsplats, APL - arbetsplatsförlagt lärande. Där kan du etablera kontakter i textil- och modebranschen och får stora möjligheter till arbete i framtiden. Under utbildningen arbetar du med UF - Ungt företagande, där du får starta och driva ett företag, som du sedan avvecklar. Det ger dig kunskaper för att i framtiden kunna starta en egen affärsverksamhet.

Under din tid hos oss, vill vi ge dig:

Lust till att skapa och designa kläder!

En bred kunskap i sömnad och design!

Yrkeserfarenhet på våra attraktiva praktikplatser!

Trygg och lugn inlärningsmiljö!

Utbildningen ger:

En bra grund för att söka sig vidare inom design- och textilbranschen, både till högskolestudier och till arbeten inom branschen

Förmåga och kunskap att förverkliga egna idéer inom design

God kunskap inom sömnad och mönsterkonstruktion

Kännedom om olika textila material, modets historia och modeteckning

Exempel på yrken:

Mode- och textildesigner, mönsterkonstruktör, inköpare, textil ingenjör, Butikschef och skräddare (efter vidareutbildning).

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Textil design, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Textil design

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Daniel och Salman - Filmmakare redan på gymnasiet.

S:t Eriks gymnasium

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Textil design så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
S:t Eriks gymnasium
Polhemsg. 35
10420 Stockholm

Välkommen till S:t Eriks gymnasium!

S:t Eriks gymnasium finns vid Fridhemsplan, mitt på Kungsholmen i centrala Stockholm, nära till allt. Hos oss hittar du både högskoleförberedande program och yrkesprogram inom olika hantverk. Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet - Samhällsvetenskap, Media Estetiska programmet - Musik/musik, Musik/Musikproduktion, Musik/Musikal, Teater, Bild och formgivning,...

Läs mer om S:t Eriks gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 13 recensioner
Skriv en recension
4/5
Niccan
13 mar 2023

Jag har bara gått en termin på denna skola och jag trivs jättebra. Jag känner mig verkligen välkommen och jag är bekväm i min klass för den är ganska liten. Utbildningen är på e...

Visa hela
5/5
Wilma
16 nov 2021

Skolan är bra och man kan enkelt hitta sin plats. Lärarna är bra och hjälper en utvecklas och vill ens bästa. Flera sy tillfällen i veckan, där man lär sig sy allt från, förkläd...

Visa hela
5/5
Diana
16 nov 2021

Jag var så trött på allt plugg i årskurs 9 och ville plugga något praktiskt. Jag valde textil/design just för mitt intresse för mode och jag har lärt mig så mycket. Jag har den ...

Visa hela
Sponsrad