Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Textil design

Designgymnasiet Sickla
Programinformation
Nacka
Antal elever: cirka 50 (.)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 172,5
    (medelvärde: 227,1) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-12-03
2021-01-27
2021-05-07

Film

Ska du välja gymnasium och är intresserad av design? Designgymnasiet är en av Sveriges absolut bästa designskolor på gymnasienivå. Här omges du av andra elever med liknande intressen som på ett nyfiket och kreativt sätt följer och förverkligar sina drömmar.

Om utbildningen

Hantverksprogrammet, Textildesign på Designgymnasiet

Utbilda dig till designer inom textildesign

Om du vill jobba med färg, form och mönster i textil- och modebranschen så är Hantverksprogrammet, Textil design på Designgymnasiet Sickla rätt program för dig. Här får du konstruera mönster och designa egna kollektioner som du också tillverkar. Dessa fungerar som arbetsprov som du senare kan använda när du söker jobb eller vidare utbildningar på designskolor.

Jobba med hela designprocessen

På Designgymnasiet Sickla är skapandet och kreativiteten viktig, tillsammans med hela den industriella tillverkningsprocessen. Det innebär att du jobbar med hela designprocessen, från en första idé via skisser för hand, till färdigställning i datorn och slutligen drapering och tillverkning.

Mönsterkonstruktion och design

Textildesign är ett yrkesprogram som förbereder dig på en framtid som mode- eller textildesigner. Med kurser i Textildesign och Mönsterkonstruktion får du prova på jobbet redan på skolan, och efter din examen är du redo att ta det första klivet ut i arbetslivet och din framtida karriär.

15 veckor APL

Under dina tre år på Designgymnasiet Sickla får du 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL). Praktiken genomförs under år 2 och 3 och ger dig nyttiga erfarenheter av arbetslivet samt möjligheter att ytterligare utveckla dina kunskaper i sömnad, mönsterkonstruktion, kundbemötande mm.

Designgymnasiets APL-platser i urval: Svenska Moderådet, Bea Szenfeld, Nikolaj d Étolies, Lindex, Camilla Wellton, SVT:s kostymförråd, Cirkus Cirkör m fl.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Textil design, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Textil design

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Evelyn från Designgymnasiet Sickla

Hur är det att plugga design och produktutveckling?

Läs mer Designgymnasiet Sickla

Evelyn går sista året på Designgymnasiet Sickla där hon läser Design och Produktutveckling. I framtiden vill hon bli inredningsarkitekt och drömmer att plugga utomlands.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Textil design så kommer skolan att kontakta dig.

Designgymnasiet Sickla

Designgymnasiet Sickla

En framstående gymnasieskola inom design

Välkommen till en av Sveriges bästa designskolor på gymnasienivå! De elever som läser på Designgymnasiet Sickla har alla några gemensamma nämnare: nyfikenhet, kreativitet och ett stort intresse för skapande och design. Designgymnasiet Sickla erbjuder tre olika program, alla med designinriktning....


Läs mer om Designgymnasiet Sickla och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Designgymnasiet Sickla

Marcusplatsen 5A
131 54 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.designgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Textil design från Designgymnasiet Sickla, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Hur är det att plugga design och...

Evelyn går sista året på Designgymnasiet Sickla där hon läser Design och Produktutveckling. I framtiden vill hon bli inredningsarkitekt och drömmer att plugga utomlands.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: