Hantverksprogrammet, Textil design

Designgymnasiet Sickla
Programinformation
Nacka
Antal elever: cirka 50 (.)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 190,0
    (medelvärde: 238,1) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-21
Hantverksprogrammet, Textil design

Om utbildningen

Utbilda dig till designer inom Textildesign

Om du vill jobba med färg, form och mönster i textil- och modebranschen så är Hantverksprogrammet, Textildesign på Designgymnasiet rätt program för dig. Här får du konstruera mönster och designa egna kollektioner som du också tillverkar. Dessa fungerar som arbetsprov som du senare kan använda när du söker jobb eller vidare utbildningar på designskolor.

Jobba med hela designprocessen

På Designgymnasiet är skapandet och kreativiteten viktig, tillsammans med hela den industriella tillverkningsprocessen. Det innebär att du jobbar med hela designprocessen, från en första idé via skisser för hand, till färdigställning i datorn och slutligen drapering och tillverkning.

Vad får jag lära mig?

Här får du lära dig att sy på en yrkesmässig nivå. Du kommer att lära dig allt från grunderna till avancerad finsömnad. Dina främsta verktyg är: penna, dator, pensel, symaskin, industrimaskiner, sax och sist men inte minst din kreativa förmåga!Under dina tre år hos oss kommer du att göra 15 veckors praktik (APL). Under praktiken får du möjlighet att omsätta dina kunskaper i sömnad, mönsterkonstruktion, kundbemötande med mera. Vem ska söka Textildesign?Du är intresserad av att sy och är nyfiken på den kreativa process det innebär att skapa inom textilfältet. Du behöver inte ha förkunskaper inom textil – det lär du dig hos oss!

Om Hantverksprogrammet

Hantverksprogrammet med inriktning Textildesign är ett yrkesprogram som förbereder dig på en framtid som mode- eller textildesigner. Med kurser i textildesign och mönsterkonstruktion får du prova på jobbet redan på skolan, och efter din examen är du redo att ta det första klivet ut i arbetslivet och din framtida karriär. Programmet ger dig också grundläggande högskolebehörighet och därför möjligheten att studera vidare på högskola och universitet.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Textil design, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Textil design

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Textil design så kommer skolan att kontakta dig.

Designgymnasiet Sickla

Har du också designdrömmar?

Välkommen till en av Sveriges bästa designskolor på gymnasienivå! De elever som läser på Designgymnasiet Sickla har alla några gemensamma nämnare: nyfikenhet, kreativitet och ett stort intresse för skapande och design. Designgymnasiet Sickla erbjuder tre olika program, alla med designinriktning....


Läs mer om Designgymnasiet Sickla och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Designgymnasiet Sickla

Marcusplatsen 5A
131 54 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.designgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Textil design från Designgymnasiet Sickla, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information