Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Hantverksprogrammet, Finsnickeri

S:t Eriks gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 190 (.)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 90,0
    (medelvärde: 218,9) * statistik från 2021

Om utbildningen

Hantverksprogrammet med inriktning Finsnickeri på S:t Eriks gymnasium i Stockholm

Utbilda dig inom finsnickeri på S:t Eriks gymnasium

Tycker du om att arbeta kreativt och skapa. S:t Eriks gymnasium har en lång tradition av att utbilda möbel- och inredningssnickare. Ända sedan 1937 har skolan erbjudit utbildningen. Skolan ligger dessutom kvar i samma lokaler som när utbildningen öppnade. Lokalerna har dock renoverats och utvecklats med åren med ny utrustning och ventilation m.m.

Utbildningen som erbjuds på S:t Eriks gymnasium är en grundläggande utbildning där möjligheterna till vidareutbildning är stora. Du lär dig att tillverka möbler, från idé till färdig produkt. Du lär dig att hantera olika maskiner (CNC) och verktyg för olika typer av material, funktioner och designer. Du läser  CAD 1 och lär dig rita, skapa och förverkligar dina idéer. För dig som är intresserad av att nå en högre nivå inom yrket är det naturliga steget efter gymnasiet att söka dig vidare till exempelvis Carl Malmstensskolan, Stenebyskolan, Konstfack eller Snickarakademien.

 APL

Under din tid på skolan så kommer du att göra APL, du är då ute och praktisera på en arbetsplats. Under dina tre år på skolan kommer du att ha 15 veckor APL. Det gör att du har goda möjligheter att etablera kontakter i snickeribranschen med möjlighet  till jobb efter din student.  

Framtida arbetsplatser

Efter din utbildning kan du arbeta på något av Stockholms många inrednings- och möbelsnickerier. Några typiska arbetsuppgifter finns inte riktigt utan här kan den ena dagen skilja sig väldigt mycket från den andra och du kan tillverka allt från himmel till jord. De flesta arbeten är unika och att arbeta i serier är relativt sällsynt.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Finsnickeri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Finsnickeri

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Daniel och Salman - Filmmakare redan på gymnasiet.

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Finsnickeri så kommer skolan att kontakta dig.

S:t Eriks gymnasium

Välkommen till S:t Eriks gymnasium!

S:t Eriks gymnasium finns vid Fridhemsplan, mitt på Kungsholmen i centrala Stockholm, nära till allt. Hos oss hittar du både högskoleförberedande program och yrkesprogram inom olika hantverk. Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet - Samhällsvetenskap, Media Estetiska programmet - Musik, Musikproduktion,Teater, Musikal, Film &...


Läs mer om S:t Eriks gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

S:t Eriks gymnasium

Polhemsg. 35
10420 Stockholm

 Visa telefonnummer
steriksgymnasium.stockholm.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Finsnickeri från S:t Eriks gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Info om öppet hus
Jag har en annan fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Daniel och Salman - Filmmakare r...
S:t Eriks gymnasium

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.

Läs mer