Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Industritekniska programmet

Industritekniska programmet

Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 107,5
(medelvärde: 190,0)
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 107,5
(medelvärde: 190,0)

Om utbildningen

Industritekniska programmet passar dig som vill jobba med att utveckling, design, produktion inom industrin. Under programmets gång får du lära dig om automatiserade industriprocesser och digital och teknisk utrustning.

Undervisningen på industritekniska programmetär både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Industritekniska programmet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis automationstekniker, CNC-operatör, svetsare och processtekniker.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Uppsala. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
Mejladress: gymnasieantagningen@uppsala.se
Wilhelm Haglunds gymnasium
Gymnasievägen 2
747 40 Gimo

Är bra stämning, engagerade lärare och utbildning av hög kvalitet viktigt för dig? Då är Wilhelm Haglunds gymnasium ett självklart val!

WHG är en liten friskola där du får en stimulerande och kreativ utbildning i trygg miljö. Efter examen är du färdig CNC-operatör eller produktionstekniker och kan börja jobba direkt. Du kan också plugga vidare på högskolan. Wilhelm Haglunds gymnasium är...

Läs mer om Wilhelm Haglunds gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 4 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
4/5
Elin
11 okt 2019
Bred utbildning

Utbildningen är väldigt bred, man får både högskolebehörighet och en yrkesutbildning så att man kan börja jobba direkt och det är bra om man är lite osäker på vad man vill göra....

Visa hela
4/5
Linnea
11 okt 2019
Modern verkstad

Verkstaden på skolan är stor och fin och har många högteknologiska maskiner. Verkstadslärarna kan väldigt mycket och är duktiga på att vägleda. Om man vill fördjupa sina kunskap...

Visa hela
5/5
Lukas
11 okt 2019
Bästa skolan

Skolan har ett väldigt bra utbildat team av lärare som är engagerade och stöttar och hjälper en. Vi är en del av Teknikcollege. Det gör att man får bra kontakt med alla teknikfö...

Visa hela
Sponsrad