Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig! ⭐

Är du intresserad av att studera en praktisk utbildning där du både får möjligheten till arbete efter gymnasiet men även chansen att studera vidare på högskola eller universitet? På Wilhelm Haglunds Gymnasium studerar du på Industritekniska programmet och kan läsa till kurser som ger dig samma behörighet som Teknikprogrammet!

   

Om skolan

Wilhelm Haglunds gymnasium

Är bra stämning, engagerade lärare och utbildning av hög kvalitet viktigt för dig? Då är Wilhelm Haglunds gymnasium ett självklart val!

WHG är en liten friskola där du får en stimulerande och kreativ utbildning i trygg miljö. Efter examen är du färdig CNC-operatör eller produktionstekniker och kan börja jobba direkt. Du kan också plugga vidare på högskolan.

Bli behörig till högskola

Wilhelm Haglunds gymnasium är ett treårigt industritekniskt gymnasium där alla elever erbjuds att läsa in grundläggande behörighet till högskolan, vilket läses inom ramen för 2 500 poäng. Under utbildningen har du även möjlighet att läsa in den särskilda behörighet som krävs för tekniska utbildningar på universitet och högskolor, som till exempel civil- och maskiningenjör, motsvarande Teknikprogrammet. 

Moderna lokaler och branschnära utbildning

Utbildningen i skolans moderna verkstad och de omkring 16 veckornas praktik på teknikföretag i regionen gör dig väl förberedd för yrkeslivet. Skolan ägs till 91% av Sandvik AB och är certifierad av Teknikcollege, vilket innebär ett brett utbud av kontakter och praktikplatser av hög kvalitet inom teknikbranschen. Att du som elev också erbjuds sommarjobb efter årskurs 1 och 2, ger dig stora möjligheter till ett jobb efter examen.

Praktisera utomlands

Det tredje läsåret har du möjlighet att göra din praktik på något av Sandviks företag utomlands, i exempelvis USA, Japan, Frankrike, Italien, Indien, Kina eller Australien. Du lär känna landet, dess invånare, kultur och inte minst arbetskultur.

På Wilhelm Haglunds gymnasium erbjuds du:

  • Liten och mysig skola med stark sammanhållning
  • Mycket praktik, både i Sverige och utomlands
  • Garanterat sommarjobb via skolan efter första och andra året
  • Moderna, fräscha och fina lokaler
  • Engagerade lärare
  • Stora möjligheter till att läsa in fler kurser för högskolebehörighet
  • Tydlig koppling till arbetslivetÄr du intresserad och vill veta mer om Wilhelm Haglunds gymnasium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Wilhelm Haglunds gymnasium

Program

Yrkesprogram
Industritekniska programmet Ort Recensioner
Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik Östhammar
4,5 (4)

Visa alla

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Wilhelm Haglunds gymnasium.

Hitta till skolan

Wilhelm Haglunds gymnasium

Gymnasievägen 2
747 40 Gimo

 Visa telefonnummer
www.whgy.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 4 recensioner.

Elin
(4)
Utbildningen är väldigt bred, man får både högskolebehörighet och en yrkesutbildning så att man kan börja jobba direkt och det är bra om man är lite osäker på vad man vill göra. Skolan är liten, man känner igen alla och det finns en stor gemenskap, man är som en stor familj. Lärarna finns alltid i närheten, man behöver inte ringa eller maila för...
Visa hela
Linnea
(4)
Verkstaden på skolan är stor och fin och har många högteknologiska maskiner. Verkstadslärarna kan väldigt mycket och är duktiga på att vägleda. Om man vill fördjupa sina kunskaper, finns det alltid goda möjligheter till det. När man går ut på APL känner man igen sig, eftersom undervisningen i skolan speglar verkligheten ute på arbetsplatserna på...
Visa hela
Lukas
(5)
Skolan har ett väldigt bra utbildat team av lärare som är engagerade och stöttar och hjälper en. Vi är en del av Teknikcollege. Det gör att man får bra kontakt med alla teknikföretag i regionen och kan jobba där i framtiden. På WHG får man en utbildning där man kan börja direkt efter skolan om man känner för det, eller alternativt fortsätta plug...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information från Wilhelm Haglunds gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka in ett digitalt möte
Jag vill börja/byta till Wilhelm Haglunds gymnasium
Jag vill skugga en elev
Jag har en fråga
Recensioner
Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.