Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Tibble gymnasium campus Kista
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 120 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 225,0
    (medelvärde: 245,4) * statistik från 2021
Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Om utbildningen

SAMHÄLLSVETENSKAP OCH BETEENDEVETENSKAP - KRIMINOLOGI

Läs samhällsvetenskap med inriktning på beteende och kriminologi

På det samhällsvetenskapsprogrammet läser vi om olika politiska system och ger dig nycklar för att bidra till att bygga ett mer rättvist samhälle. Du kommer få bättre förståelse för vad som ligger bakom människors beslutsfattande.

Inriktningen beteende finns för att du som elev ska få en bättre förståelse om människans beteendemönster i det sociala livet, i yrket och i psyket. Ämnena du läser inkluderar exempelvis psykologi, sociologi samt ledarskap och organisation. Hela utbildningen genomsyras av profilen kriminologi som ger dig en djupare förståelse för varför vissa människor begår brott och rättspsykologiska processer.

Du får en bred utbildning som öppnar ett oändligt antal dörrar mot spännande yrken och högre studier. Med diskussioner, debatter, seminarier, rollspel och vetenskapliga fördjupningar som liknar de som du kommer möta när du läser vidare efter gymnasiet blir du väl förberedd för vidare studier på högskola eller universitet. 

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Tibble gymnasium campus Kista

Tibble Campus Kista - eleven i centrum och lärandet i fokus

Tibble Campus Kista är en medelstor gymnasieskola i nyrenoverade lokaler mitt i ett av världens ledande IT-områden, Kista Science City. Här får du en gymnasieutbildning av högsta kvalitet som förbereder dig för högre studier och den framtida arbetsmarknaden. Genom våra...


Läs mer om Tibble gymnasium campus Kista och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tibble gymnasium campus Kista

Isafjordsgatan 30B
164 40 Kista

 Visa telefonnummer
www.tibble.nu

Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 5 recensioner.

Nalgbbd
Skolan är den bästa skolan jag har gått i, jätte bra lärare som är jätte hjälpsamma och ger chanser när det gäller allt. Och skolan är ny och har nya lokaler nya möbler. Det går inte så många elever vilket är skönt och lugnt rekommenderar skolan starkt
Elev andra ring
Skolan i sig är väldigt liten med ganska få elever, ibland kan det vara lite tråkigt men det är ganska skönt med en liten skola. Alla vet vem alla är, och man får en annan typ av gemenskap. Dom flesta lärarna är bra och ganska medgörliga, men sedan finns det självklart några enstaka lärare som man inte tycker om lika mycket, men det finns de i a...
Visa hela
knas
helt ok skola fkt,det är skönt folk och allt. Maten är god men vi har inte ämnen som psykologi vilket är jätte synd. Dock vi läser i block så vi kanske ska ha det nästa termin. SKolan är ganska liten men kommer bli större. Maten e ganska god fkt. Börja inte om du inet vill gå i en liten skola
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,2)
Baseras på 5 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Tibble gymnasium campus Kista, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Tibble gymnasium campus Kista
Påminn mig om öppet hus
Jag vill besöka skolan som elev för en dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information