Visa gymnasium.se som: Mobil
Ridande elever på tre hästar

Välkommen till Sveriges Ridgymnasium i Svedala!

Vill du träna på en av Sveriges finaste ridanläggningar? Då ska du plugga på SRG Bökeberg, Svedala. Skolan ligger naturskönt i hjärtat av Svedala kommun med närhet till Skabersjö bokskog där det finns härliga ridvägar. Ridhuset som stod klart 2007 är hela 25x80m och har en vacker takkonstruktion som ger en känsla av rymd och ljus och med nytt underlag i form av fibersand. De äldsta byggnaderna på anläggningen är från mitten av 1800-talet. Stallarna är uppdelade på fyra olika byggnader med sammanlagt 70 boxar. Närheten till Lund, Malmö, Köpenhamn och inte minst Malmö Airport, förstärker känslan av att vara centralt nära staden men ändå mitt ute på landet. För pendlande elever stannar bussen precis utanför anläggningen.

Skolan är certifierad för att bedriva Nationell Idrottsutbildning. Anmälan senast 1 december.

Utbildningen passar dig som vill kombinera din gymnasieutbildning med ditt hästintresse, den bygger på naturbruksprogrammet med inriktning Hästhållning med många olika profiler mot både yrke och högskola. Ridning på schemat

Kvalitet i undervisningen skapas genom våra kunniga och engagerade lärare. Sveriges Ridgymnasium inkluderar sina fyrfota lärare i form av hästen, som finns för att möjliggöra din utveckling och din gymnasieutbildning. Hästarna ingår som en naturlig del i utbildningen, precis som läroböcker och datorer. Det finns fördelar med att rida skolhäst i ridkurserna. Du kommer att matchas ihop med hästar som passar dig där du befinner dig i din utveckling. Genom att du får rida olika hästar ökar dina erfarenheter – ju fler hästar du rider desto djupare kunskap får du. Målet med kurserna i ridning är att du ska nå så långt som möjligt och din kunskap betygsätts. Det är möjligt att ta med egen häst till utbildningen. De första 4-6 veckorna (ibland första teminen) är en provperiod för att bedöma om hästen passar in i utbildningen samt om hästen ger dig möjlighet att följa utbildningen och nå utbildningsmålen. Bedömning görs av kursansvarig tillsammans med rektor.Utbildning i stallet, på hästryggen och i lektionssalen.

Som elev på SRG Bökeberg, Svedala har du ridning på schemat oavsett vilken profil du väljer. Vad alla profiler har gemensamt är att hästen är i fokus.

Våra profiler ger dig både en yrkesexamen och möjlighet att få behörighet till högskola. Vi erbjuder grundläggande behörig så väl som särskild behörighet.

Profiler/utbildningar på skolan är:

  • SRG Ridsportprofil
  • SRG NIU profil
  • SRG Högskoleprofil Grund
  • SRG Samhällsvetenskaplig profil
  • SRG Djurvårdsprofil
  • SRG Naturvetenskaplig profil

APL och utlandspraktik

I din utbildning ingår arbetsförlagt lärande (APL) i minst 15 veckor och pågår under alla tre åren. Under din APL får du prova på att jobba ute på en arbetsplats tillsammans med en handledare. Sveriges Ridgymnasium har många samarbetspartners där du kan göra din praktik inom bland annat uppfödning, utbildning och försäljning av dressyr- och hopphästar. På SRG Bökeberg, Svedala har du också möjlighet att göra praktik utomlands ute i Europa genom projektet Erasmus +.

Lärlingsutbildning

Du kan välja att läsa din utbildning som lärling med yrkesutgången hästskötare. Då har du mer praktik än på yrkesprogrammet. Du kan önska att vara lärling från åk 1, men skolan rekommenderar att bli lärling från åk 2 eller 3.Introduktionsprogram på Sveriges Ridgymnasium

Introduktionsprogram

För att vara behörig att söka till vårt Naturbruksprogram med inriktning Hästhållning krävs godkända betyg i svenska (alternativt svenska som andraspråk), matematik, engelska samt fem ytterligare ämnen. Även om du inte är behörig så finns det möjlighet att söka till SRG då vi erbjuder några platser på introduktionsprogram. Introduktionsprogrammen ska ge obehöriga elever möjlighet att komma in på Naturbruksprogrammet, eller leda till arbete. Elever på introduktionsprogram på SRG följer klassens schema och läser de flesta ämnena med sin klass, men kan också ha lektioner i grundskoleämnen.

Hästen i fokus

I årskurs tre genomförs gymnasiearbetet som är en viktig del av utbildningen. Gymnasiearbetet består av flera moment, bland annat ett praktiskt stallprov och ett teoretiskt hästkunskapsprov. Efter utbildningen kommer du att ha mycket praktisk erfarenhet av ridning och hästskötsel och kan därför börja jobba direkt efter studenten. Vanliga yrkesutgångar är:

  • Hästskötare/tävlingsgroom
  • Ryttare/Beridare
  • Ridinstruktör
  • Ungdomsledare

Skuggning

Önskar du få inblick i vad det innebär att läsa en gymnasieutbildning hos oss är du varmt välkommen att prova på en dag genom att följa med på "skuggning". Under din dag får du chansen att prova Naturbruksprogrammet under en skoldag, och träffa lärare och andra elever. Det ger dig förhoppningsvis en känsla av hur en framtida skoldag skulle kunna se ut. För att boka in en dag kontaktar du eller din vårdnadshavare rektorn på den skola du är intresserad av att besöka, så hittar de en tid som passar dig.

VÄLKOMMEN!


Är du intresserad och vill veta mer om Sveriges Ridgymnasium i Svedala, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Sveriges Ridgymnasium i Svedala

Informationskväll

Infokväll på SRG Bökeberg, Svedala 20/1 2022 kl 17.00 (digitalt) och kl 18.00 (fysiskt)

Varmt Välkomna på Infokväll på SRG Bökeberg, Svedala!

Du kommer att få information samt träffa rektor, lärare och elever. Det blir rundvandring och möjlighet att ställa frågor.

Vi bjuder på fika!

Vänligen ange namn, datum, tid och årskurs i föranmälan.

Föranmäl här

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2022-01-20    Tid:   17:00   Digitalt
Datum:   2022-01-20    Tid:   18:00   Fysiskt

Program

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Sveriges Ridgymnasium i Svedala.

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2020/21

Antal elever per lärare 2020/21

Sveriges Ridgymnasium i Svedala
 100,0%
Sveriges Ridgymnasium i Svedala 9,0

Antal elever på skolan år 2020/21: cirka 80


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

Naturbruksprogrammet

13,1 46,4 68,4
  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 80 2020/21
Genomsnittlig betygspoäng 13,1 14,4 2019/20
Andel behöriga till högskola 46,4 46,6 2019/20
Andel med examen inom 3 år 68,4 75,0 2017/18
Antagningspoäng medel 246,9 2021
Lägsta antagningspoäng 210,0 2021
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Hitta till skolan

Sveriges Ridgymnasium i Svedala

Bökebergs Arena
23394 Svedala

 Visa telefonnummer
www.ridgymnasium.nu

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Malis
Fantastisk miljö att spendera sina tre gymnasieår på! Lärarna vill verkligen ditt bästa och stöttar dig på alla sätt. Jag hade med min egen häst och lärde mig otroligt mycket under mina tre år. Härligt att kunna rida i en jättestor manege, fin utebana och ridvägar i närheten. Att stallet sedan är superfint gör inte saken sämre! Kan verkligen rek...
Visa hela
Recensioner
Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information från Sveriges Ridgymnasium i Svedala, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information