Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Hästhållning; Natur

Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 85,0
(medelvärde: 227,7)
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 85,0
(medelvärde: 227,7)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

SRG Naturvetenskaplig profil

Naturbruksprogrammet, Hästhållning; Natur

Kunskaper inom naturvetenskap med behörighet till veterinär

Natur startar hösten 2021 på våra skolor i Svedala, Varberg och Kungsbacka. Profilen ger dig möjlighet att nå behörighet att läsa vidare till exempelvis veterinär eller läkare, samtidigt som du får en praktisk yrkesutbildning där en kurs i ridning 200p och två kurser i hästkunskap 200p ingår.

Yrkesutgången är hästskötare och genom ett utökat program kan du även läsa de kurser i Matematik, Fysik, Kemi och Biologi som krävs för behörighetsområde A13.

Teoristudierna varvas med praktiska moment. Här har du möjlighet att få den så kallade dubbla kompetensen, det vill säga praktiska färdigheter inom naturbruk och bred behörighet för att läsa vidare på universitet eller högskola.

Det finns flera universitet utomlands som erbjuder veterinär- och läkarutbildningar. Vi har kontakt med ett universitet i Budapest, Ungern, som har gott rykte och elever från många olika länder. De gör besök i Sverige och du får göra prov i engelska och biologi samt en intervju för att bli antagen, istället för att du söker på dina betyg.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning; Natur, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Svedala

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Hästhållning; Natur

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: S:t Nicolai plan 1, Postadress: Söderslättsgymnasiet, Gymnasieantagningen, Box 1008, 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 36 05
Mejladress: antagning@trelleborg.se

Fortsatta studier

Yrkesexamen med praktiska färdigheter inom naturbruk och bred behörighet för att läsa vidare på universitet eller högskola tex till veterinär eller läkare.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning; Natur så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sveriges Ridgymnasium i Svedala
Bökebergs Arena
23394 Svedala

Välkommen till Sveriges Ridgymnasium i Svedala!

Vill du träna på en av Sveriges finaste ridanläggningar? Då ska du plugga på SRG Bökeberg, Svedala. Skolan ligger naturskönt i hjärtat av Svedala kommun med närhet till Skabersjö bokskog där det finns härliga ridvägar. Ridhuset som stod klart 2007...

Läs mer om Sveriges Ridgymnasium i Svedala och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
4/5
Srg 21
06 feb 2023
Naturvetenskap recension - åk 2

För dig som vill bli veterinär eller är intresserad av naturämnen, men samtidigt vill ha med häst i din vardag, passar Sveriges Ridgymnasium dig perfekt. Skolan har bra lära...

Carina Svensson
21 feb 2023
Härligt att du är nöjd med ditt val hos oss och tack för ditt fina omdöme. // Sveriges Ridgymnasium
Visa hela
Sponsrad