Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Internationell

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 85,0
(medelvärde: 227,7)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 85,0
(medelvärde: 227,7)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Utöka ditt program med språkkurser

Internationell passar dig som är språkintresserad och kanske vill jobba utomlands i framtiden.

Här fördjupar du dig i språk samtidigt som du läser en praktisk yrkesutbildning med många kurser i ridning och hästkunskap.

Meritpoäng för att söka till vidare studier

Inom dina 2500 poäng läser du Svenska, Engelska och Matematik, vilket ger behörighet till vidare studier. Programmet är utökat med 300p för att möjliggöra ytterligare 100 poäng Engelska och 200 poäng Spanska. Kurser i språk ger meritpoäng vid ansökan till vidare studier. Totalt läser du 2800 poäng.

Dubbelkompetens

Teoristudierna varvas med praktiska moment. Här har du möjlighet att få den så kallade dubbla kompetensen, det vill säga praktiska färdigheter inom naturbruk och behörighet för att läsa vidare på universitet eller högskola.
Det är ridning två gånger i veckan, ridteori, häst- och djurkunskap och stallundervisning.

Motsvarandebedömning

Med en examen från Naturbruksprogrammet och godkända betyg i utvalda kurser inom biologi, naturkunskap och djurhållning finns det möjlighet att söka till utbildningar som kräver Naturkunskap 2 och Biologi 2 utan att ha läst kursen, vilket kallas för motsvarande-bedömning.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Internationell, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Svedala

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Internationell

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: S:t Nicolai plan 1, Postadress: Söderslättsgymnasiet, Gymnasieantagningen, Box 1008, 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 36 05
Mejladress: antagning@trelleborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Internationell så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sveriges Ridgymnasium i Svedala
Bökebergs Arena
23394 Svedala

Välkommen till Sveriges Ridgymnasium i Svedala!

Vill du träna på en av Sveriges finaste ridanläggningar? Då ska du plugga på SRG Bökeberg, Svedala. Skolan ligger naturskönt i hjärtat av Svedala kommun med närhet till Skabersjö bokskog där det finns härliga ridvägar. Ridhuset som stod klart 2007...

Läs mer om Sveriges Ridgymnasium i Svedala och visa alla program.

Sponsrad