Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Svalöfs gymnasium, i Svalöv
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

naturvetenskap och samhälle

Naturvetenskapsprogrammet, naturvetenskap och samhälle

Är du intresserad av hållbar utveckling och miljöfrågor? Vill du har en grön studiemiljö? Siktar du på att arbeta med hållbarhetsfrågor kopplade till energi, samhällsbyggnad eller turism? Hos oss får du fördjupa dig i kurser i ämnet hållbart samhälle.

Om du vill få en bred utbildning som utmanar och förbereder dig inför vidare studier på högskola och universitet då är naturvetenskapsprogrammet på Svalöfs gymnasium rätt för dig.
Som elev på naturvetenskapsprogrammet i Svalöv möts du av engagerade lärare som utmanar och hjälper dig att utvecklas i dina studier. Vi erbjuder en lugn studiemiljö med en stark gemenskap. Du kommer att utveckla dina kunskaper både teoretiskt och praktiskt genom laborationer, experiment och exkursioner.
Under din studietid hos oss erbjuds du som elev också en praktikperiod på upp till tre veckor. Då har du möjlighet att hitta en arbetsplats som kan ge dig erfarenheter som du är nyfiken på inför dina fortsatta studier.

På det naturvetenskapliga programmet möts du av engagerade lärare och en lugn studiemiljö. Du som elev kan också söka några av skolans många stipendium, exempelvis kan du söka stipendium för B-körkort.

På Svalöfs gymnasium finns det även ett brett urval av I-valskurser, här kan du förutom kurser som moderna språk och engelska 7 även välja kurser som jakt- och viltvård eller truck där du får möjlighet att ta truckkort. Det finns även stipendier att söka för den som vill ta B-körkort.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Svalöv

Programmets olika profiler

Naturvetenskap

Profil: Hållbar utveckling

När du läser profilen Hållbar utveckling ingår tre hundrapoängskurser, Hållbart samhällsbyggandeMiljö- och energikunskap, samt Politik och hållbar utveckling. På Svalöfs gymnasium finns det även goda förutsättningar att samarbeta med andra program när det gäller frågor om odling, miljö och samhällsplanering.
Det finns 300 hektar odlingsbar mark, mjölkproduktion med 60 mjölkkor, får och höns, bygg- och anläggningsprogram samt fordons- och transportprogram. 

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Svalöfs gymnasium
Rönnebergsvägen 8
268 34 Svalöv

Välkommen till Svalöfs gymnasium!

Vill du ha en annorlunda studiemiljö? På Svalöfs gymnasium har vi egna djurstallar, verkstäder, körbanor, 300 hektar odlingsmark och  veterinärklinik. Varje år utbildas varje år cirka 700 gymnasieelever och vuxenstuderande. På gymnasiet finns både yrkesförberedande, lärlingsprogram och högskoleförberedande program. Till...

Läs mer om Svalöfs gymnasium och visa alla program.

Sponsrad