Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Tävlingstekniker

Svalöfs gymnasium
Programinformation
Svalöv
Antal elever: cirka 170 (.)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 92,5
    (medelvärde: 187,5) * statistik från 2021

Om utbildningen

Tävlingstekniker

Vill du arbeta med motorsport i framtiden? Då ska du söka vår utbildning till tävlingstekniker på Svalöfs gymnasium. Skolan är belägen direkt på racingbanan Ring Knutstorp, i lokaler som är direkt anpassade för motorsport.

År 1

Det första året är samma för alla fordonsprogram och du lär dig grunderna i bilmekanik, de måste du ha för att kunna bli en duktig tävlingstekniker. Du kommer att medverka som funktionär vid olika motorsportsevenemang och får uppleva dessa på verkligt nära håll.

År 2

Programmet får en tydligare spets mot motorsport, bland annat servar och reparerar du tävlingsbilar åt olika team i Sverige och arbetar med tävlingsbilar från grunden. Det andra året kommer praktik in i bilden, den kan exempelvis vara förlagd i ett rally- eller racingteam.

År 3

Utbildningen innehåller minst 15 veckors praktik, de flesta av dessa ligger oftast i årskurs 3. Efter avslutad utbildning är du kvalificerad för att få anställning som tävlingstekniker i ett motorsportteam eller som fordonsmekaniker. Du kan också läsa högskoleförberedande kurser under utbildningen.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Tävlingstekniker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Tävlingstekniker

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Tävlingstekniker så kommer skolan att kontakta dig.

Svalöfs gymnasium

Välkommen till Svalöfs gymnasium!

På Svalöfs gymnasium utbildas varje år cirka 700 gymnasieelever och vuxenstuderande. På gymnasiet finns både yrkesförberedande och högskoleförberedande program. Det finns egna djurstallar, verkstäder, körbanor, 300 hektar odlingsmark och en egen veterinärklinik. Skolan erbjuder Naturbruksprogram med inriktningarna lantbruk och djurvård...


Läs mer om Svalöfs gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Svalöfs gymnasium

Rönnebergsvägen 8
268 34 Svalöv

 Visa telefonnummer
www.svalov.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Tävlingstekniker från Svalöfs gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information