Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet, Tävlingstekniker

Svalöfs gymnasium, i Svalöv
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 160 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 87,5
(medelvärde: 192,5)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 160 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 87,5
(medelvärde: 192,5)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

tävlingstekniker

Vill du tillhöra ett vinnande team?

Vill du arbeta med motorsport i framtiden? Då ska du söka vår utbildning tävlingsteknik på Svalöfs gymnasium. Skolan är belägen direkt på racingbanan Ring Knutstorp, i lokaler som är direkt anpassade för motorsport.

Som tävlingstekniker krävs det snabbhet, effektivitet, planering och ansvarskänsla. Du måste även ha en god kommunikationsförmåga för att kunna förstå förarens direktiv, för utförande av de rätta ändringarna och inställningarna på bilen. Allt detta tränas du på under din utbildning hos oss.I utbildningen tränar du även förmågan att kunna samarbeta. Detta är ett måste i ett professionellt motorsportteam. Vi arbetar också en hel del med stresshantering och avslappning, så att du är väl förberedd att göra ett gott arbete under pressade förhållanden.

Tävlingsbilar
På skolan bygger vi ofta tävlingsbilar från grunden. Det kan vara såväl racingbilar som rallybilar. Vi sköter också om och servar samt reparerar tävlingsbilar åt olika team i Sverige. Utbildningen bedrivs i moderna och ändamålsenliga lokaler helt anpassade efter motorsport. På skolan finns erfarna lärare inom både rally och racing till din tjänst. Skolan samarbetar också med många välkända motorsportprofiler som ibland kommer på besök för att berätta om sina erfarenheter.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)
Utbildningen innehåller minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL). Du kanske gör din praktik i olika rally- och racingteam runtom i Sverige och i vissa fall även i övriga Europa. Eller så gör du din praktik inom den vanliga bilindustrin, till exempel på din hemort.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Tävlingstekniker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Svalöv

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Tävlingstekniker

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Tävlingstekniker så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Svalöfs gymnasium
Rönnebergsvägen 8
268 34 Svalöv

Välkommen till Svalöfs gymnasium!

Vill du ha en annorlunda studiemiljö? På Svalöfs gymnasium har vi egna djurstallar, verkstäder, körbanor, 300 hektar odlingsmark och  veterinärklinik. Varje år utbildas varje år cirka 700 gymnasieelever och vuxenstuderande. På gymnasiet finns både yrkesförberedande, lärlingsprogram och högskoleförberedande program. Till...

Läs mer om Svalöfs gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
5/5
Måns bergkvist
25 nov 2022
recension av tävlingstekniker

fantastisk placering av skolbyggnaden. väldigt bra bemötande lärare. fantastiskt arbete man får göra i verkstaden. man får lära sig mycket om bilar. bra praktikplatser i diverse...

Visa hela
5/5
Kevin Langöe
25 nov 2022
Omdöme gymnasielinje

Jag tycker att denna linje är väldigt bra. Den är lite annorlunda till skillnad från andra linjer. Man kommer mer på djupet, man lär sig betydligt mer. Där finns inga gränser om...

Visa hela
Sponsrad