Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Djurvård

Spånga Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 130 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 206,4)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 130 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 206,4)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Djurvård

Inriktning Djurvård

Inom inriktning Djurvård har du möjlighet att välja mellan profilerna Djurpark och djursjukvård eller Naturvetenskap och djurvård. Oavsett vilken profil du väljer kommer du få möjlighet att läsa grundkurs i läkemedelshantering (D9), ett certifikat som gör att du blir mer anställningsbar inom djursjukvård, något som krävs för att bland annat arbeta inom djursjukvården. Om du väljer Djurpark och djursjukvård kommer du även få de kunskaper och intyg som du behöver för att yrkesmässigt bedriva handel med sällskapsdjur, så kallat Zoohandelsintyg. Du kommer också få möjlighet att arbeta med ZIMS- ett måste i djurparksvärlden.

Profil: Djurpark och djursjukvård

Vår djurvårdarutbildning är skräddarsydd för att du ska ha en bred bas för att arbeta som djurvårdare. Oavsett om du vill arbeta på en djurpark, i en djurklinik eller starta eget kommer du få de kunskaper och kompetenser som krävs.  Eftersom du bokstavligt talat studerar i en djurpark blir skötsel och hantering av olika djurslag ett självklart och naturligt inslag i din utbildning. 

Profil: Djurvård och naturvetenskap

Det här är en lämplig profil för dig som vill ha erfarenhet av praktiskt arbete med djur och samtidigt vill bygga upp din naturvetenskapliga kompetens för framtida högre studier.  Att du läser naturvetenskaplig profil innebär att du istället för vissa djurkurser kommer läsa kurser inom matematik och kemi. För fullständig naturvetenskaplig behörighet behöver du emellertid komplettera ytterligare kurser efter du avslutat gymnasiet.

Arbetsplatsförlagt lärande

Oavsett profil kommer du arbeta praktiskt både i vår egna djuranläggning och på olika arbetsplatser. Vi samarbetar med flertalet djurparker samt en rad kliniker runt om i landet. Vi har även samarbeten med institutioner på Borneo.

Om du gör APL utanför Stockholmsområdet eller utomlands ordnar vi självklart boende och resor.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Varför välja Spånga Gymnasium?

Hög lärartäthet

Skolmat med

egen kock/närodlat

Fräscha lokaler

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djurvård

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Fortsatta studier

Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet är det viktigt att du planerar dina studier. Prata gärna med en studie- och yrkesvägledare om du vill studera vidare.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Spånga Gymnasium
Adolf Rudbecks väg 21
163 54 Spånga

Välkommen till Spånga gymnasium som ligger idylliskt i Solhems villaområde och ett stenkast från Spånga station.

Spånga gymnasium ligger idylliskt i Solhems villaområde, ett stenkast från Spånga centrum och station. Du tar dig enkelt till skolan med pendeltåg och direktbussar från runt om i västerort. Från Odenplan tar det ca 10 minuter med pendeltåg till Spånga....

Läs mer om Spånga Gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 3,4

Baseras på 10 recensioner
Skriv en recension
4/5
Elin
06 dec 2022
Min ärliga åsikt

Jag är en elev från spånga som går Åk 3, och jag är nöjd med utbildningen jag fått. Jag ser fram emot att komma till skolan, då jag får lära mig något nytt varje dag. Lärarna ja...

skolledning
07 dec 2022
Tack så mycket för din recension!
Visa hela
4/5
Elin Lindevall
18 maj 2022

Jag tycker att spånga gymnasium har varit en väldigt bra skola och det har varit roligt att få gå här. Dem har ett djurhus där dom har lite ödlor ormar, fåglar och akvarium, sko...

Skolledning
08 jul 2022
Tack för din recension.
Visa hela
1/5
Stephanie
08 apr 2022
Dåligt val av mig.

hej, jag går i tvåan i gymnasiet nu. Så själva utbildningen är riktigt rolig och lärorikt. Men skolan är inte bra, dålig miljö, dåliga lärare, dålig skolmat och dåligt schema...

Visa hela
Sponsrad