Teknikutbildning med riksintag på Skanskagymnasiet

Skanskagymnasiet ligger i Växjö i Kronobergs län och erbjuder ett högskoleförberedande Teknikprogram där byggprocessen löper som en röd tråd genom utbildningen. Att Skanskagymnasiets utbildning har riksintag betyder att du kan söka skolans utbildning oavsett var i landet du bor.

Ett av Skanskagymnasiets fokusområden är balansen mellan teori och praktik i undervisningen. Skolan tycker att det är viktigt att du får komma ut på arbetsplatser och använda de kunskaper du får i klassrummet. Tillsammans med dina klasskamrater får du känna på hur det är att jobba i projektform och du får goda möjligheter att utveckla dina ledaregenskaper. Du stöter på olika utmaningar under din studietid som kräver att du utvecklar ditt kreativa tänkande. Att du kan vara flexibel och initiativrik är två andra egenskaper som kommer att hjälpa dig när du jobbar tillsammans med din arbetsgrupp. Skanskagymnasiet erbjuder två profiler på Teknikprogrammet; en byggteknisk profil och en arkitekturprofil.

Bo på internat i centrala Växjö

Skanskagymnasiet tar emot elever från hela Sverige och många väljer att bo på skolans egna internat. Internatet ligger i centrala Växjö, endast 15 minuters gångväg från Skanskagymnasiet. Många som flyttar in på internatet har inte bott ensamma tidigare. Detta har Skanskagymnasiet tänkt på när boendet planerats. Du har tillgång till eget rum med dusch, toalett och bredband och delar kök med de elever som bor på samma våning som dig.

Gymnasieingenjör – en utbildning som kan ge dig jobb

Skanskagymnasiet erbjuder även ett fjärde tekniskt år på Teknikprogrammet. Det fjärde gymnasieåret är en yrkesutbildning och syftar till att du ska kunna gå rakt ut i arbetslivet. En stor fördel med att läsa till Gymnasieingenjör på Skanskagymnasiet är att du får goda möjligheter att bli erbjuden en provanställning som biträdande arbetsledare på Skanska när du tar din gymnasieingenjörsexamen.

Mer än bara en gymnasieskola

Skanskagymnasiet erbjuder dig som elev en modern gymnasieskola med en fräsch skolmiljö. På skolan arbetar behöriga lärare med ett stort engagemang. Du har dessutom en bärbar dator till din hjälp under skoltiden. Med ett starkt företag i ryggen får du en bra inkörsport till arbetslivet. Under din tid på skolan får du också bygga upp ett nyttigt kontaktnät inom byggbranschen.

Är du intresserad och vill veta mer om Skanskagymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - Skanskagymnasiet

Högskoleförberedande program
Teknikprogrammet Ort Recensioner
Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö Växjö
Gymnasieingenjör
Gymnasieingenjör, Samhällsbyggande Växjö
  • = Gymnasieskolan har ett eller flera elevreportage
  • = Videopresentation finns
  • = Riksintag

Videoreportage

I den här videon får du se hur det är att vara elev på Skanskagymnasiet!

Reportage

Inernat på Skanskagymnasiet

Lär dig mer om Skanskagymnasiets internat

Läs mer Skanskagymnasiet

Ingen dag är den andra lik på Skanskagymnasiets internat. Här ser fyrtio kreativa elever till att det händer saker hela tiden. Gemenskapen är stor och många tycker att de får en extra familj.

Skanskagymnasiet på Facebook

Genomsnittlig betygspoäng
Andel behöriga till högskola
Andel med examen inom 3 år

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Skanskagymnasiet.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt

Kontaktuppgifter till Skanskagymnasiet

Trädgårdsgatan 26
352 34 Växjö

www.skanska.se

Skolrecensioner

Skanskaelev - andra året   |   2016-04-14
Lugn och skön skola med lärare som verkligen bryr sig om allas studier. Bra gemenskap och givande kurser
August   |   2016-04-11
Engagerade och kunniga lärare, fräscha lokaler och toaletter. Skolmaten är gudomligt och som inte det vore nog ligger arbetslivet framför fötterna på dig om du väljer att gå det fjärde tekniska året som skolan erbjuder.
Johan Sundin   |   2016-04-08
En fräsch och bra skola med mycket resurser. Lärarna har bra koll på hur just du fungerar.

Forum om Skanskagymnasiet

Här kan du ställa frågor om Skanskagymnasiet och deras program.

Bli den första att ställa en fråga!

» Ställ ny fråga