Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Skanskagymnasiet, i Växjö
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Få mer information om programmet 👍

Utbildningsinfo

Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö: Arkitekturprofil

Är du intresserad av teknik och samhällsutveckling?

På Skanskagymnasiet väntar ett unikt teknikprogram där du kommer att utveckla dina tekniska kunskaper. Utbildningen på Skanskagymnasiet ger dig kunskap om sambanden mellan olika delar i teknikutvecklingsprocessen och ser till att du förstår hela kedjan i utveckling av teknik i ett hållbart samhälle.

Samhällsbyggande och miljö

Inriktningen på Skanskagymnasiets teknikprogram är samhällsbyggande och miljö där du själv väljer mellan Byggteknisk eller Arkitekturprofil. Profilvalet gör du till andra året. I båda profilerna läser du Ledarskap och organisation, Entreprenörskap (UF) samt CAD och Arkitektur – hus. I profilvalet väljer du om du vill fortsätta inrikta dig mot CAD och Konstruktion eller läser vidare inom CAD och Arkitektur.

Teknikprogrammet är högskoleförberedande vilket betyder att du kan läsa vidare på högskola eller universitet efter gymnasiet.

Praktik

På Skanskagymnasiet ges eleverna unika möjligheter att göra praktik på Skanskas olika intressanta projekt och får därmed verklig koppling till samhällsbyggande. Under praktiken får du gå tillsammans med en arbetsledare för att få en större insikt i hur det praktiska arbetet som arbetsledare fungerar. Genom att ha flera praktikperioder får du chansen att få en bredare kunskap i Skanskas olika verksamhetsgrenar.

Gymnasieingenjör – en utbildning som kan ge dig jobb

Skanskagymnasiet erbjuder även ett fjärde tekniskt år på Teknikprogrammet. Det fjärde gymnasieåret är en yrkesutbildning och syftar till att du ska kunna gå rakt ut i arbetslivet. En stor fördel med att läsa till Gymnasieingenjör på Skanskagymnasiet är att du får goda möjligheter att bli erbjuden en provanställning som biträdande arbetsledare på Skanska när du tar din gymnasieingenjörsexamen. 

Bo på internat i centrala Växjö

Skanskagymnasiet tar emot elever från hela Sverige och många väljer att bo på skolans egna internat. Internatet ligger i centrala Växjö, endast 15 minuters gångväg från Skanskagymnasiet. Många som flyttar in på internatet har inte bott ensamma tidigare. Detta har Skanskagymnasiet tänkt på när boendet planerats. Du har tillgång till eget rum med dusch, toalett och bredband och delar kök med de elever som bor på samma våning som dig.

Mer än bara en gymnasieskola

Skanskagymnasiet erbjuder dig som elev en modern gymnasieskola med en fräsch skolmiljö. På skolan arbetar behöriga lärare med ett stort engagemang. Med ett starkt företag i ryggen får du en bra inkörsport till arbetslivet. Under din tid på skolan får du också bygga upp ett nyttigt kontaktnät inom byggbranschen.

Ansökan till T4

Ansökan till T4 sker via vår hemsida. Sista ansökningsdatumet är 1 juni 2020.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Växjö

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet Växjö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 1222 352 12 VÄXJÖ
Telefon: 0470-41 000
Mejladress: gymnasieantagningen@vaxjo.se

Gymnasieexamen

Om du läser Teknikprogrammet på tre år får du en högskoleförberedande examen. Väljer du att läsa till ett fjärde tekniskt år får du en Gymnasieingenjörsexamen. 

Reportage

Möt eleverna på Skanskagymnasiet

Skanskagymnasiet

Läs om vad Kayla, Emma och Arvid tycker om Skanskagymnasiet i Växjö! Där pluggar du Teknikprogrammet: Samhällsbyggande och miljö, och får väldigt goda möjligheter till jobb direkt efter skolan. Det passar dig som vill plugga ett fjärde tekniskt år, få en karriär inom arkitektur eller vill utbilda dig till civilingenjörer i framtiden.

Lär dig mer om Skanskagymnasiets internat

Skanskagymnasiet

Ingen dag är den andra lik på Skanskagymnasiets internat. Här ser fyrtio kreativa elever till att det händer saker hela tiden. Gemenskapen är stor och många tycker att de får en extra familj.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 9 recensioner
Skriv en recension
2/5
Tidigare Elev
07 mar 2023
Låt inte fasaden bedra

Läs här om du tidigare haft lätt för skolan och vet att du vill studera just detta. Betygskraven är abnormalt höga och som en följd är även studiepressen hög. För att referera t...

Gabriela Rieger, skolchef och rektor för Skanskagymnasiet
24 mar 2023
Vad tråkigt att höra om din upplevelse hos oss. Vid betygssättning förhåller sig skola...
Visa hela
2/5
Elev på skolan
21 jan 2022
Sjuka betyg

Till att börja med internatet är bra. Sen är resten av skolan inte bra. Betygskraven är jätte höga och svårt att nå upp till betygen jämfört med andra skolor är ett E minst ett ...

Visa hela
3/5
Tappade intresse tidigt
03 feb 2021

Kommunala skolor är drivna med en bra utbildning i fokus. Skanskagymnasiet startades för att locka elever till fjärde året, vilket tar del av fokuset ifrån bra utbildning. Ofta ...

Visa hela
Skanskagymnasiet
Trädgårdsgatan 26
352 34 Växjö

Teknikutbildning med riksintag på Skanskagymnasiet

Skanskagymnasiet ligger i Växjö i Kronobergs län och erbjuder ett Teknikprogram med inriktning samhällsbyggande och miljö. Här kan du även gå ett fjärde tekniskt år som leder dig till en karriär på Skanska. Skanskagymnasiet har riksintag vilket betyder att du...

Läs mer om Skanskagymnasiet och visa alla program.

Sponsrad