Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Skanskagymnasiet
Programinformation
Växjö
Antal elever: cirka 80 (.)
Teknikprogrammet
Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö: Arkitekturprofil

Utbildningsinfo

Är du intresserad av teknik och samhällsutveckling?

På Skanskagymnasiet väntar ett unikt teknikprogram där du kommer att utveckla dina tekniska kunskaper. Utbildningen på Skanskagymnasiet ger dig kunskap om sambanden mellan olika delar i teknikutvecklingsprocessen och ser till att du förstår hela kedjan i utveckling av teknik i ett hållbart samhälle.

Samhällsbyggande och miljö

Inriktningen på Skanskagymnasiets teknikprogram är samhällsbyggande och miljö där du själv väljer mellan Byggteknisk eller Arkitekturprofil. Profilvalet gör du till andra året. I båda profilerna läser du Ledarskap och organisation, Entreprenörskap (UF) samt CAD och Arkitektur – hus. I profilvalet väljer du om du vill fortsätta inrikta dig mot CAD och Konstruktion eller läser vidare inom CAD och Arkitektur.

Teknikprogrammet är högskoleförberedande vilket betyder att du kan läsa vidare på högskola eller universitet efter gymnasiet.

Praktik

På Skanskagymnasiet ges eleverna unika möjligheter att göra praktik på Skanskas olika intressanta projekt och får därmed verklig koppling till samhällsbyggande. Under praktiken får du gå tillsammans med en arbetsledare för att få en större insikt i hur det praktiska arbetet som arbetsledare fungerar. Genom att ha flera praktikperioder får du chansen att få en bredare kunskap i Skanskas olika verksamhetsgrenar.

Gymnasieingenjör – en utbildning som kan ge dig jobb

Skanskagymnasiet erbjuder även ett fjärde tekniskt år på Teknikprogrammet. Det fjärde gymnasieåret är en yrkesutbildning och syftar till att du ska kunna gå rakt ut i arbetslivet. En stor fördel med att läsa till Gymnasieingenjör på Skanskagymnasiet är att du får goda möjligheter att bli erbjuden en provanställning som biträdande arbetsledare på Skanska när du tar din gymnasieingenjörsexamen. 

Bo på internat i centrala Växjö

Skanskagymnasiet tar emot elever från hela Sverige och många väljer att bo på skolans egna internat. Internatet ligger i centrala Växjö, endast 15 minuters gångväg från Skanskagymnasiet. Många som flyttar in på internatet har inte bott ensamma tidigare. Detta har Skanskagymnasiet tänkt på när boendet planerats. Du har tillgång till eget rum med dusch, toalett och bredband och delar kök med de elever som bor på samma våning som dig.

Mer än bara en gymnasieskola

Skanskagymnasiet erbjuder dig som elev en modern gymnasieskola med en fräsch skolmiljö. På skolan arbetar behöriga lärare med ett stort engagemang. Med ett starkt företag i ryggen får du en bra inkörsport till arbetslivet. Under din tid på skolan får du också bygga upp ett nyttigt kontaktnät inom byggbranschen.

Ansökan till T4

Ansökan till T4 sker via vår hemsida. Sista ansökningsdatumet är 1 juni 2020.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet Växjö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 1222 352 12 VÄXJÖ
Telefon: 0470-41 000
Mejladress: gymnasieantagningen@vaxjo.se

Gymnasieexamen

Om du läser Teknikprogrammet på tre år får du en högskoleförberedande examen. Väljer du att läsa till ett fjärde tekniskt år får du en Gymnasieingenjörsexamen. 

Reportage

Möt eleverna på Skanskagymnasiet

Läs om vad Kayla, Emma och Arvid tycker om Skanskagymnasiet i Växjö! Där pluggar du Teknikprogrammet: Samhällsbyggande och miljö, och får väldigt goda möjligheter till jobb direkt efter skolan. Det passar dig som vill plugga ett fjärde tekniskt år, få en karriär inom arkitektur eller vill utbilda dig till civilingenjörer i framtiden.Lär dig mer om Skanskagymnasiets internat

Ingen dag är den andra lik på Skanskagymnasiets internat. Här ser fyrtio kreativa elever till att det händer saker hela tiden. Gemenskapen är stor och många tycker att de får en extra familj.Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö så kommer skolan att kontakta dig.

Skanskagymnasiet

Teknikutbildning med riksintag på Skanskagymnasiet

Skanskagymnasiet ligger i Växjö i Kronobergs län och erbjuder ett högskoleförberedande Teknikprogram där byggprocessen löper som en röd tråd genom utbildningen. Att Skanskagymnasiets utbildning har riksintag betyder att du kan söka skolans utbildning oavsett var i landet du bor. Ett...


Läs mer om Skanskagymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Skanskagymnasiet

Skanskagymnasiet

Trädgårdsgatan 26
352 34 Växjö

 Visa telefonnummer
www.skanskagymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 9 recensioner.

Tidigare Elev

Läs här om du tidigare haft lätt för skolan och vet att du vill studera just detta. Betygskraven är abnormalt höga och som en följd är även studiepressen hög. För att referera till en annan recension så är exempelvis ett C på Skanskagymnasiet ett A på andra skolor. Om detta är för att locka elever till T4 eller bara jävlas med eleverna kan jag i...

Gabriela Rieger, skolchef och rektor för Skanskagymnasiet Kommentar:
Vad tråkigt att höra om din upplevelse hos oss. Vid betygssättning förhåller sig skolans lärare till de kunskapskrav som gäller för respektive betyg. För att försäkra oss om en likvärdig bedömning samarbetar vi med andra gymnasieskolor, bland annat för sambedömning av de nationella proven. Detta är mycket viktigt för att vi ska kunna garantera ...
Visa hela
Elev på skolan

Till att börja med internatet är bra. Sen är resten av skolan inte bra. Betygskraven är jätte höga och svårt att nå upp till betygen jämfört med andra skolor är ett E minst ett C på vilken annan gymnasieskola. Även firade en lärare då hälften av en klass klarade av ett prov, vilket var rekord för skolan i det ämnet. Även favoriserar vissa lärar...

Visa hela
Tappade intresse tidigt

Kommunala skolor är drivna med en bra utbildning i fokus. Skanskagymnasiet startades för att locka elever till fjärde året, vilket tar del av fokuset ifrån bra utbildning. Ofta tas genvägar med utbildningen för att endast vara tillräckligt för eleverna. Vissa lärare känns som de är tagna från Skanskas kontor utan pedagogikutbilding, andra är fak...

Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,0)
Baseras på 9 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö från Skanskagymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Möt eleverna på Skanskagymnasiet

Läs om vad Kayla, Emma och Arvid tycker om Skanskagymnasiet i Växjö! Där pluggar du Teknikprogrammet: Samhällsbyggande och miljö, och får väldigt goda möjligheter till jobb direkt efter skolan. Det passar dig som vill plugga ett fjärde tekniskt år, få en karriär inom arkitektur eller vill utbilda dig till civilingenjörer i framtiden.

Läs mer
Lär dig mer om Skanskagymnasiets...

Ingen dag är den andra lik på Skanskagymnasiets internat. Här ser fyrtio kreativa elever till att det händer saker hela tiden. Gemenskapen är stor och många tycker att de får en extra familj.

Läs mer