Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Juridik

S:t Botvids gymnasium
Programinformation
Botkyrka, Stockholm
Antal elever: 19 (år 1)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 132,5
    (medelvärde: 193,9) * statistik från 2017

Video

Vill du plugga ekonomi, handel eller kanske cirkus? Kicka på videon från S:t Botvids för att se om det är något för dig! 

Utbildningsinfo

Ekonomiprogrammet inriktning Juridik

Ekonomiprogrammet på S:t Botvids Gymnasium

Ekonomiprogrammet öppnar många dörrar till framtida yrken som exempelvis jurist, revisor, mäklare, marknadsförare och företagsledare. ​I början på gymnasietiden får du grundläggande kunskaper inom företagsekonomins olika områden så som budgetering, kalkylering, bokföring och marknadsföring. Du kommer också att lära dig mer om privatekonomi.

PRIVATJU​​RIDIK

Ämnet privatjuridik är specifikt för Ekonomiprogrammet. Du får insikt i vardagliga rättsfrågor och du får bland annat lära dig vad som gäller när du hyr bostad, flyttar samman och köper på avbetalning. Vi läser även psykologi vilketger kunskaper om människors sätt att reagera och fungera i olika situationer. Det gör dig bättre på att klara dig i en värld som ständigt förändras.

Utbildningen syftar till att stimulera intresset för entreprenörskap. Vi samarbetar bland annat med advokatfirman Vinge, Transfer och Södertörns högskola. Genom Ung företagsamhet (UF) får du också möjlighet att förverkliga din affärsidé och starta ett eget företag. Du blir bra på att förstå människor från andra länder och kulturer samt duktig på att nätverka. Du förbereder dig helt enkelt för framtiden. Ämnen som är specifika för inriktningen är företagsekonomi, entreprenörskap och matematik. I årskurs 3 kan du fördjupa dig i redovisning, marknadsföring eller annan ekonomisk specialisering.

På programmet får du träna dig att lösa problem och uttrycka dina tankar och känslor muntligt och skriftligt samt att inom ramen för Ung företagsamhet (UF) förverkliga din affärsidé.​​​​

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Som boende i samma kommun som S:t Botvids gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande program.

Reportage

Cirkusutbildning på S:t Botvids gymnasium

"Att välja gymnasium var ganska självklart"

Läs mer här! S:t Botvids Gymnasium

Dea är 19 år och läser Nycirkusutbildningen på S:t Botvids Gymnasium. Hon berättar att valet av gymnasium var självklart, eftersom cirkus är en hobby som har följt med henne hela livet var chansen att få blanda det med skolan perfekt! Läs mer om vad Dea tycker om att gå Nycirkusutbildningen i det här reportaget.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

S:t Botvids gymnasium

St-Botvids-logotyp

Elever och utbildning i centrum på S:t Botvids Gymnasium

S:t Botvids Gymnasium ligger i fräscha och fina lokaler nära Hallunda centrum i Botkyrka kommun. Skolan erbjuder ett brett och spännande utbud av program och på skolan talas det även 58 olika språk, en rikedom som skolan är mycket stolta...


Läs mer om S:t Botvids gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

S:t Botvids gymnasium

Tomtbergavägen 10
145 67 Norsborg

 Visa telefonnummer
www.stbotvidsgymnasium.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Ekonomiprogrammet, Juridik, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till S:t Botvids gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
"Att välja gymnasium var ganska ...

Dea är 19 år och läser Nycirkusutbildningen på S:t Botvids Gymnasium. Hon berättar att valet av gymnasium var självklart, eftersom cirkus är en hobby som har följt med henne hela livet var chansen att få blanda det med skolan perfekt! Läs mer om vad Dea tycker om att gå Nycirkusutbildningen i det här reportaget.

Läs mer här!