Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

S:t Botvids gymnasium
Programinformation
Botkyrka, Stockholm
Antal elever: 19 (år 1)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 193,9
    (Lägsta: 132,5) * statistik från 2017

Video

Vill du plugga ekonomi, handel eller kanske cirkus? Kicka på videon från S:t Botvids för att se om det är något för dig! 

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Ekonomiprogrammet med inriktning Ekonomi på S:t Botvids gymnasium i BotkyrkaEkonomiprogrammet förbereder dig för framtiden

Ekonomi är basen för entreprenörskap, företag och samhället i stort. Genom att läsa på ekonomiprogrammet så kan du bli framtidens vd, jurist eller superentreprenör. Redan från starten av din utbildning får du grundläggande kunskaper inom företagsekonomi, bland annat om marknadsföring, budgetering och bokföring.

På S:t Botvids gymnasium så läser du ekonomiprogrammets inriktning ekonomi.

Privatjuridik ger vardagsrättlig kunskap

Ämnet privatjuridik är speciellt utvalt för ekonomiprogrammet. Du får bland annat lära dig om vad som gäller när du hyr en bostad, gör avbetalningsköp eller andra vardagsrättsliga frågor. På ekonomiprogrammet så läser du också psykologi, vilket syftar till att ge dig mer kunskap om hur människor agerar och tänker i olika situationer. Kunskaper som hjälper dig när du går vidare till högskolestudier och även i ditt framtida arbetsliv.

Ekonomiprogrammets samarbeten

Gymnasieutbildningen på ekonomiprogrammet syftar till att utveckla intresset för entreprenörskap. Programmet samarbetar bland annat med advokatfirman Vinge och Södertörns Högskola. Som elev på inriktningen ekonomi så får du också ta del av utbildningens samarbete med organsationen Transfer. Organisationen förmedlar föreläsare till skolor från näringslivet och syftar till att ge en bättre inblick i yrkeslivet samt till att inspirera elevernas egna initiativ och entreprenöriella idéer.

Ekonomi på riktigt – tillsammans med Ung Företagssamhet

Genom ekonomiprogrammets samarbete med Ung Företagssamhet (UF) så får du under din gymnasietid också möjlighet att förverkliga din egen affärsidé och starta ett eget företag. Genom detta så blir du bättre på att nätverka och du får uppleva hur det är att verka i en internationell miljö.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Hur ser framtiden ut?

Om du går Ekonomiprogrammet på S:t Botvid får du en gedigen ekonomisk grundutbildning med internationell utblick i mötet med många olika kulturer. Perfekt för att gå vidare till högskoleutbildningar i ekonomi, juridik och samhällsvetenskap.

Fotbollsutbildning på ditt individuella val

Spela fotboll på ditt individuella val på S:t Botvids GymnasiumSpela fotboll på ditt individuella val

S:t Botvids gymnasium erbjuder tillsammans med Hammarby IF möjligheten för dig att ta del av en fotbollsutbildning under din studietid genom det individuella valet. Skolan har ett så kallat A-certifikat vilket innebär att man följer särskilda riktlinjer som sätts upp av Svenska Fotbollsförbundet och Stockholms Fotbollsförbund.
Kurser som ingår i utbildningen är specialidrott kurs A och B samt Avspark + Ledarskap Bas 1 och Regelkunskap.

Goda träningslokaler och välutbildade instruktörer

Du tränar två gånger i veckan på träningspass som är förlagda mellan kl. 8-12. S:t Botvids erbjuder dig som elev möjlighet till träning året om då de har tillgång till både konstgräs samt inomhushall.
Instruktörerna på skolan är utbildade fotbollstränare enligt Svenska Fotbollsförbundets tränarutbildning nivå Avancerad. De ansvarar för att planera, genomföra och utvärdera verksamheten.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Som boende i samma kommun som S:t Botvids gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram. 

Reportage

Cirkusutbildning på S:t Botvids gymnasium

"Att välja gymnasium var ganska självklart"

Läs mer här! S:t Botvids Gymnasium

Dea är 19 år och läser Nycirkusutbildningen på S:t Botvids Gymnasium. Hon berättar att valet av gymnasium var självklart, eftersom cirkus är en hobby som har följt med henne hela livet var chansen att få blanda det med skolan perfekt! Läs mer om vad Dea tycker om att gå Nycirkusutbildningen i det här reportaget.


Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

S:t Botvids gymnasium

St-Botvids-logotyp

Elever och utbildning i centrum på S:t Botvids Gymnasium

S:t Botvids Gymnasium ligger i fräscha och fina lokaler nära Hallunda centrum i Botkyrka kommun. Skolan erbjuder ett brett och spännande utbud av program och på skolan talas det även 58 olika språk, en rikedom som skolan är mycket stolta...


Läs mer om S:t Botvids gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till S:t Botvids gymnasium

S:t Botvids gymnasium

Tomtbergavägen 10
145 67 Norsborg

 Visa telefonnummer
www.stbotvidsgymnasium.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till S:t Botvids gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
"Att välja gymnasium var ganska ...

Dea är 19 år och läser Nycirkusutbildningen på S:t Botvids Gymnasium. Hon berättar att valet av gymnasium var självklart, eftersom cirkus är en hobby som har följt med henne hela livet var chansen att få blanda det med skolan perfekt! Läs mer om vad Dea tycker om att gå Nycirkusutbildningen i det här reportaget.

Läs mer här!