Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och samhälle

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
18 november, 2024 16:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 210 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 317,5
(medelvärde: 331,5)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
18 november, 2024 16:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 210 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 317,5
(medelvärde: 331,5)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet inriktning Naturvetenskap & Samhälle

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och samhälle 

Undrar du hur man löser ett brott med DNA-teknik? Undrar du om det vi människor gör verkligen påverkar klimatet? Vill du gå en bred utbildning som öppnar många vägar till intressanta utbildningar och yrken? Då är Naturvetenskapsprogrammet något för dig!

Du kommer att studera allt ifrån genetik och astronomi, till logisk problemlösning och hur ett företag drivs. Att studera naturvetenskap är intressant och utmanande när man får se, känna, höra och uppleva sambanden i naturen. Du kommer därför att få laborera mycket i våra moderna och välutrustade laborationslokaler.

Inriktningen Naturvetenskap och samhälle

Inriktningen Naturvetenskap och samhälle ger dig kunskaper i både geografi och samhällsämnen. De elever som söker extra utmaningar uppmuntras att söka forskningsprojekt utanför skolan dels genom gymnasiearbetet men även sommarforskarskolor som Karolinska och RAYS. För tävlingssugna ProCivitaselever ges prepkurser på skolan inför till exempel Skolornas matematiktävling.

Du som naturvetare har även möjlighet att inom ramen för Ung Företagsamhet utveckla din entreprenörsanda och drivkraft – egenskaper som är en viktig del av ProCivitas profil. I dessa projekt arbetar du med aktuella ämnen som exempelvis miljö, energi, läkemedel, bioteknik och innovationer. På ProCivitas studerar du i en miljö präglad av nyfikenhet, kreativitet och nytänkande. Som en del av din utbildning kommer du därför att besöka universitet, forskningsstationer och företag som ger dina studier en stark verklighetsförankring.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Malmö

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och samhälle

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
ProCivitas privata gymnasium Malmö
Citadellsvägen 9
211 18 Malmö

ProCivitas Malmö - uppfyll dina drömmar

På ProCivitas Privata Gymnasium i Malmö har vi som ambition att bli den bästa gymnasieskolan i Sverige. Det kan tyckas vara ett svårt mål, men det får vår skola att ständigt sträva efter att utvecklas. Hos oss får du medlen...

Läs mer om ProCivitas privata gymnasium Malmö och visa alla program.

Sponsrad