Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Lantbruk, Profil Häst

Nuntorpsgymnasiet
Programinformation
Brålanda

Om utbildningen

Låt din passion för hästar bli ditt yrke!

Drömmer du om ett jobb med hästar? Genom att läsa hästprofilen på Nuntorpsgymnasiet får du möjligheten att uppfylla dina drömmar.

Du kommer få en spännande utbildning där du med vägledning av våra välmeriterade lärare kommer få den kunskap och de praktiska färdigheter som du behöver för att kunna jobba professionellt i hästbranschen.

Ridverksamheten

Annika Johansson är verksamhetschef på Vänersborgs Ryttarförening och ansvarar för ridverksamheten. På ridskolan finns det 12 stora hästar och 13 ponnyer. För närvarande är de ungefär 7 personer som arbetar på ridskolan. Några arbetar deltid och har andra jobb vid sidan om. Arbetsdagen börjar klockan 7 på morgon med att utfodra hästarna som sedan skall släppas ut och stallet mockas. En del traktorkörning blir det också då ridhuset harvas regelbundet för att underlaget skall vara bra för hästarna. Vi utför också mindre reparationer i stallet och på anläggningen. Från eftermiddagarna är det ridlektioner som pågår ända fram till kvällen.

Framtidsutsikter 

Ridskolan har mycket bra framtidsutsikter, antalet ungdomar som börjar rida ökar. Vi ser också att andelen pojkar ökar. Annika säger också att det kan vara svårt att hitta kompetent personal när de behöver någon ny. Möjligheterna att få jobb efter utbildningen på naturbruksgymnasium är goda eftersom det i branschen i sin helhet är brist på kompetent personal.

Efter examen:

• Hästskötare
tävlingsstall
ridskola
stuteri
• Högskolebehörighet

Läs vidare till:

• Hippolog
• Hovslagare
• Ridlärare
• Equiterapeut

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Lantbruk, Profil Häst

Som boende i samma kommun som Nuntorpsgymnasiet söker du till programmet via Antagning Fyrbodal. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
E-post: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk, Profil Häst så kommer skolan att kontakta dig.

Nuntorpsgymnasiet

Nuntorpsgymnasiet

Dinglegymnasiet AB öppnar hösten 2019 upp Nuntorpsgymnasiet. Visionen är att utbildningen skall vara kvalificerad och möta dagens krav inom lantbruk och häst. Det finns två stycken programinriktningar att välja mellan på Nuntorpsgymnasiet: Naturbruksprogrammet med inriktning naturbruk, profil häst Naturbruksprogrammet med...


Läs mer om Nuntorpsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nuntorpsgymnasiet


 Visa telefonnummer
www.dinglegymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Lantbruk, Profil Häst, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.