Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Informations- & medieteknik: Kod

Nacka Strands Gymnasium, i Nacka (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 157,5
(medelvärde: 222,0)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 157,5
(medelvärde: 222,0)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Teknikprogrammet, Informations- & medieteknik: Kod

OM DU VILL UTVECKLAS INOM PROGRAMMERING OCH DIGITAL KOMMUNIKATION ÄR KOD UTBILDNINGEN FÖR DIG

I profilen Kod får du kunskaper om och utvecklar dina färdigheter i programmering. Du lägger grunden genom att lära dig språk och syntax, dvs. strukturen i programmering. Olika programmeringsspråk såsom Python och C# gås igenom och du breddar utbildningen genom att tillämpa dina nya kunskaper i projektform, t ex i form av att skapa appar eller spel. I webbutvecklingen lär du dig grundläggande tekniker för att skapa webbplatser som är användbara, responsiva och interaktiva. Detta görs med hjälp av märkspråk som HTML och CSS, samt scriptspråket Javascript och andra verktyg och språk som används i branschen. 

Under dina tre år utvecklar du förmågan att arbeta i team. I år 2 förbereder vi inför Slutprojekt år 3 då man gör ett större projekt där du arbetar tillsammans med andra för att t.ex. programmera ett spel.

Våra kurser läggs upp så att du får arbeta mycket praktiskt och inte bara teoretiskt. Utbildningen ger dig kunskaper om interaktiva och digitala medier och efter avslutat program är du väl förberedd för vidare studier och då särskilt inom programmering.

Efter utbildningen på Nacka Strands Gymnasium kan du söka vidare till universitet och högskola för att bli civilingenjör eller läsa vidare på en programmeringsutbildning.

BLI EFTERFRÅGAD PÅ ARBETSMARKNADEN

Om du vill utvecklas inom digital kommunikation och gillar att arbeta med datorer är Kod utbildningen för dig. Vi stimulerar dina kreativa färdigheter och uppmuntrar upptäckarlust, problemlösning och skapande, kompetenser som efterfrågas i branschen. Efterfrågan på ingenjörer, programmerare, webbutvecklare är mycket stor, i Sverige men också internationellt. Digitaliseringen och teknikutvecklingen ger ständigt upphov till nya yrkesroller, så framtidsutsikterna är goda!

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- & medieteknik: Kod, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nacka

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- & medieteknik: Kod

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Lizzi vill öppna nya världar för både barn och vuxna

MediaGymnasiet

Lizzi Heinlaid har länge drömt om att skapa en berättelse som kan inspirera andra. Under sina år med Animation och Grafisk design får hon verktygen för att kunna förverkliga sitt mål.

Fortsatta studier

Förslag på områden för vidare studier:

  • Datorsimulering inom medicinteknik
  • Spelindustrin
  • Fordonsindustrin

Utvecklingen går snabbt där media och teknik möts och nya yrkesroller skapas kontinuerligt.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- & medieteknik: Kod så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nacka Strands Gymnasium
Cylindervägen 2
131 26 Nacka Strand

Öppet hus den 24/4 & 6/5 kl 17.00. Nacka Strands Gymnasium ligger centralt placerad i Nacka Strand. I en anrik vacker byggnad utbildas här framtidens kreatörer, entreprenörer och ingenjörer. Tillsammans med våra engagerade och proffsiga lärare kommer du få alla...

Läs mer om Nacka Strands Gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
xXMasterXx
15 feb 2017
Superbra!!

Superbra skola, underbara lärare, trevlig stämning och bra klass. Hela skolan har en härlig anda rakt igenom och jag känner mig jättenöjd

5/5
Elev
08 feb 2017
Bästa gymnasiet

Bästa gymnasiet. Lagom liten/stor skola med bra lärare. Samt man får pengar på ett matkort så man kan köpa mat på restauranger i närheten eller dagens lunch i caféet.

Sponsrad