Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation: Entreprenörskap

Nacka Strands Gymnasium (fd Mediagymnasiet)
Programinformation
Nacka, Stockholm
Antal elever: cirka 90 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 175,0
    (medelvärde: 213,0) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2023-02-07
Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation

Om utbildningen

LÄR DIG GÅ FRÅN ORD TILL HANDLING

På denna profil har vi entreprenörskapets betydelse för samhället och dess utveckling i centrum. Genom att lära dig mer om vad som driver utveckling av samhället får du en ökad förståelse för hur du kan vara med och forma framtiden. Vi fokuserar på entreprenörskap inom det digitala samhället.

Under dina tre år hos oss kommer du lära dig att analysera samhällsproblem och diskutera lösningar ur ett entreprenöriellt perspektiv. Med dina kunskaper kommer du kunna fylla en viktig funktion för andra i ditt framtida yrkesliv genom ett nytt sätt att tänka och förhålla sig till den digitala utvecklingen.

Vi studerar både hur företag och organisationer fungerar och du får starta och driva ett eget företag inom UF(UngFöretagsamhet) i åk 3 med syfte att lära dig att gå från ord till handling.

Du kan bli framtidens samhällsentreprenör som leder utvecklingen mot ett digitalt hållbart samhälle!

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation: Entreprenörskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation: Entreprenörskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Lizzi vill öppna nya världar för både barn och vuxna

Lizzi Heinlaid har länge drömt om att skapa en berättelse som kan inspirera andra. Under sina år med Animation och Grafisk design får hon verktygen för att kunna förverkliga sitt mål.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation: Entreprenörskap så kommer skolan att kontakta dig.

Nacka Strands Gymnasium (fd Mediagymnasiet)

Ett nytt gymnasium med 30 års erfarenhet!

I höstas bytte Mediagymnasiet namn till Nacka Strands Gymnasium. Med de förändringar vi genomfört på skolan under de senaste åren blev det naturligt att också ändra namnet. Med detta visar vi att vi satsar, att vi vill framåt, och att...


Läs mer om Nacka Strands Gymnasium (fd Mediagymnasiet) och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nacka Strands Gymnasium (fd Mediagymnasiet)

Cylindervägen 2
131 26 Nacka Strand

 Visa telefonnummer
nackastrandsgymnasium.se


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Nil

Jag är så otroligt tacksam över vad Mediagymnasiet har gett mig. Jag kunde inte ha varit nöjdare med mina år på MG och de möjligheter som jag fått genom skolan. Visar du engagemang och ett driv finns det så mycket möjligheter och stöd att utvecklas på MG. Jag trivdes fantastiskt bra och all personal på skolan (oavsett om de jobbade i caféet,...

Mattias och Emma, skolledare på MediaGymnasiet Kommentar:
Tack vad roligt att höra! Vi tror att alla elever och all personal som har vår skola som arbetsplats har ett ansvar att se varandra i vardagen. Att inte vara anonym är nog en viktig förutsättning för att våga ta kliv i sin egen utveckling.
Visa hela
Nathalie

MG var min start att påbörja ett liv fullt av entusiasm och engagemang! På MG kände jag ett stort stöd från lärarna och ledningen att ta en ledarroll, i mitt egna liv och inom skolan. Har haft nytta av utbildningen i varje jobb jag haft sedan jag gick ut skolan (design-skills, research-skills, etc.). Men som i alla fall - MG blir vad du gör det ...

Mattias och Emma, skolledare på MediaGymnasiet Kommentar:
Tack för feedback. Att vara ihärdig och målinriktad är ofta en förutsättning och om vi har bidragit till att “bädda” för din resa så är vi ödmjukt stolta.
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation: Entreprenörskap från Nacka Strands Gymnasium (fd Mediagymnasiet), fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om? *
Jag vill byta till Nacka Strands Gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Besöka prova-på dagar
Info om skolans workshops
Jag har en fråga
Jag vill ha mer information via mail
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Lizzi vill öppna nya världar för...

Lizzi Heinlaid har länge drömt om att skapa en berättelse som kan inspirera andra. Under sina år med Animation och Grafisk design får hon verktygen för att kunna förverkliga sitt mål.

Läs mer