Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Matematik

Nacka gymnasium, i Nacka (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Natutvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Matematik

På Naturvetenskapsprogrammet genomför du experiment och tolkar resultat för att lära dig hur världen fungerar ur ett naturvetenskapligt perspektiv. Skolan har flera moderna laborationssalar och vi gör även exkursioner och studiebesök. Utbildningen ger dig stora valmöjligheter när du ska studera vidare.

Inriktning Matematik

Gillar du naturvetenskap och är intresserad av matematik? Vill du lära dig mer om problemlösning och logiska resonemang? Natur Matematik erbjuder dig en gedigen utbildning samt träning i kritisk tänkande med fokus på matematisk problemlösning. Programmet ger dig de största valmöjligheterna inför fortsatta studier på universitet och högskola.

Denna inriktning ger dig den bredaste naturvetenskapliga utbildningen med fokus på matematisk problemlösning. Du går i en vanlig Naturvetenskaplig klass, men deltar i ett problemlösningsseminarium och läser mer matematik än dina klasskamrater. Syftet med seminariet är att diskutera rolig, spännande matematik, som man inte lär sig inom de vanliga kurserna. Undervisningsformen liknar den vid universiteten, som syftar till att genom självverksamhet införa och öva de studerande i vetenskap. Seminarierna bedrivs i form av sammankomster ledda av en lärare, och innefattar allmänt orienterande föredrag och praktiska övningar.

I år 1 genomförs en resa till västkusten där du får delta i fältstudier och ta del av hur forskning bedrivs på Tjärnö marina forskningsstation. Att du samtidigt lär känna dina klasskamrater ger en god grund för dina kommande tre år på skolan.

Vi samarbetar med Stockholms universitet, vilket innebär att du kan läsa universitetskurser under din tid hos oss. Vi deltar också i nationella matematiktävlingar och har självklart disputerade lärare med erfarenhet av undervisning på universitetsnivå som handleder dig genom dina studier.

När studenten närmar sig har du en god grund för framtiden. Kanske väntar en yrkeskarriär som ingenjör, forskare eller matematiker?

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Matematik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nacka

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Matematik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Matematik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nacka gymnasium
Griffelvägen 17
131 40 Nacka

Nacka gymnasium - Utbildning för framgång!

Vi vänder oss till dig som tar dina studier på allvar och som är beredd att satsa engagemang och tid under dina tre gymnasieår. I gengäld erbjuder vi dig en utbildning av hög kvalitet. På Nacka gymnasium finns den kreativitet...

Läs mer om Nacka gymnasium och visa alla program.

Sponsrad