Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Sjölins Gymnasium Södermalm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 190 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 312,5
    (medelvärde: 325,3) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2022-01-22
2022-05-05
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap

Har du ett brinnande intresse för matematik och naturvetenskap? Vill du läsa ett program som ger dig en bred kunskapsbas och ger dig goda förutsättningar för vidare studier? Då är Naturvetenskapsprogrammet rätt val för dig! På Sjölins Gymnasium får du läsa ett program som utvecklar din kunskap om naturen och livets villkor.

Inriktning Naturvetenskap

För dig som är intresserad av att läsa inriktningen Naturvetenskap väntar en fördjupning inom biologi, fysik, kemi och matematik. En fördjupning inom dessa ämnen ger dig goda kvalifikationer för att läsa bland annat ingenjörsutbildningar på universitetet. Oavsett om du vill läsa en ingenjörsutbildning i framtiden eller inte så ger Naturvetenskapsprogrammet dig stora valmöjligheter till fortsatta studier.

Erfarna lärare

Som elev vid Sjölins Gymnasium kan du känna dig trygg över det faktum att lärarna har god kunskap inom sina respektive ämnen. De har lång erfarenhete inom fältet och under din studietid kommer du att vara i nära kontakt med dina lärare. Din personliga utveckling står i fokus på Sjölins och genom individuella utvecklingsplaner och regelbunden handledning jobbar du tillsammans med dina lärare för att uppnå det.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Sjölins gymnasium präglas av engagerade lärare, tydliga strukturer och casemetodik. Vårt mål är att varje elev ska växa som individ, nå bortom sina studiemål och trivas med sig själv. Undervisningen vilar på verklighetsbaserad pedagogik.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Det innebär att du kan läsa vidare på högskola eller universitet efter gymnasiet.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Sjölins Gymnasium Södermalm

Sjölins Gymnasium Södermalm - familjär skola mitt i Stockholm

På Sjölins Gymnasium Södermalm får du läsa i härliga lokaler med en fantastisk utsikt som sällskap. Du får studera i en miljö som är lugn och trivsam och där du har möjlighet att läsa såväl i grupprum som i tysta...


Läs mer om Sjölins Gymnasium Södermalm och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Sjölins Gymnasium Södermalm

Sjölins Gymnasium Södermalm

Sandbacksgatan 10
116 20 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.sjolinsgymnasium.se

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Sjölins Gymnasium Södermalm, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Sanna läser Naturvetenskapsprogr...

Sanna Frygner berättar om varför hon valde att läsa Naturvetenskapsprogrammet på Sjölins gymnasium Södermalm.

Läs mer