Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogram

Om utbildningen

Introduktionsprogrammet vänder sig till dig som inte har behörighet till ett nationellt program på gymnasiet. Det finns fyra olika introduktionsprogram: programinriktat val, yrkesintroduktion, individuellt alternativ och språkintroduktion.

Introduktionsprogrammets innehåll bestäms i en individuell studieplan. Ingen av introduktionsprogrammen leder till en examen utan tanken det ska leda vidare till ett studier på ett nationellt gymnasieprogram eller till arbete.

Gymnasieexamen

Introduktionsprogram är till för obehöriga sökande till gymnasiet och meningen är att det ska leda till att du som elev blir behörig till ett nationellt program, annan utbildning eller kan börja arbeta.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: S:t Nicolai plan 1, Postadress: Söderslättsgymnasiet, Gymnasieantagningen, Box 1008, 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 36 05
Mejladress: antagning@trelleborg.se
Malenagymnasiet i Sjöbo
Verkstadsgatan 2
275 37 Sjöbo

Malenagymnasiet i Sjöbo – ett yrkesgymnasium med din framtid i fokus.

På Malenagymnasiet i Sjöbo finns två yrkesförberedande program med tydlig och stark förankring i samhället: Bygg och anläggningsprogrammet och Fordons- och transportprogrammet. ”Trivs du så lyckas du” Skolan är ett litet gymnasium med cirka 200 elever vilket gör att alla...

Läs mer om Malenagymnasiet i Sjöbo och visa alla program.

Sponsrad