Vård- och omsorgsprogrammet

Krokslättsgymnasiet
Programinformation
Göteborg, Mölndal
Antal elever: cirka 40 (.)
Vård- och omsorgsprogrammet
  • Antagningspoäng: 177,5
    (medelvärde: 196,5) * statistik från 2022

Om utbildningen

Jobberbjudande från Mölndals stad, högskolebehörighet, en utbildning som räddar liv och medicinsk kunskap du har nytta av hela livet...

Låter det bra? Sök Vård- och omsorgsprogrammet och förbered dig för att gå ut i arbete för att hjälpa andra människor – unga som gamla, friska som sjuka. Välkommen till möjligheternas program för dig med hjärtat på rätt ställe!

Bred utbildning med många möjligheter

Vård- och omsorg är ett yrkesförberedande program. Efter genomförd utbildning blir du undersköterska. Utbildningens breda innehåll gör att du kan söka arbete inom räddningsmedicin, akutsjukvård, barn- och ungdomssjukvård, äldreomsorg, hemtjänst, daglig verksamhet, boendestöd, personlig assistent och inom pedagogiska yrken där vårdkompetens efterfrågas.

Utbildningen ger grundläggande högskolebehörighet.

Många elever arbetar inom yrket några år för att sedan studera vidare. Det är ett bra sätt att få arbetslivserfarenhet, tjäna egna pengar och samtidigt få tid att fundera på vilket yrke de vill satsa på. Våra elever har läst vidare till bland annat
ambulanssjukvårdare, sjuksköterska, sjukgymnast, brandman, osteopat, socionom och läkare.

Lär dig från praktik i arbetslivet (APL)

Vård- och omsorgsprogrammet är ett yrkesprogram, vilket innebär att du gör praktik i arbetslivet (APL) för att prova på det du lär dig på riktigt. Samtidigt lär du dig hur det fungerar på en arbetsplats och knyter värdefulla kontakter för framtiden.

Vill du göra praktik utomlands?

Krokslättsgymnasiet satsar nu återigen på att kunna erbjuda några elever delar av sin praktik i utlandet. Elever från Krokslättsgymnasiet har gjort APL bland annat på Island, i Tyskland och i Uganda.

Lärling eller skolförlagd? Du väljer.

Du som väljer att läsa utbildningen som skolförlagd gör minst 16 veckor praktik i arbetslivet. Dessutom gör du två veckor fältstudier. Läser du istället som lärling är minst halva din utbildningstid praktik.

Samarbete med barnsjukhus

Krokslättsgymnasiet har ett samarbete med Drottning Silvias Barnsjukhus, som innebär utökad möjlighet till APL bland barn och unga. Du får också tillfälle att fördjupa dina kunskaper om barn och ungas särskilda behov.

Jobbgaranti i Mölndals stad

När du avslutat din utbildning och fått din yrkesexamen från Vård- och omsorgsprogrammet erbjuder Mölndals stad dig arbete som undersköterska eller stödassistent. Du får en trygg start på ditt nya arbete med en strukturerad introduktion via Mölndalsakademin med utvecklingsmöjligheter inom vård och omsorg.

Kvalitetsgaranti

Som certifierade medlemmar i vård- och omsorgscollege garanterar Krokslättsgymnasiet att din utbildning håller riktigt hög kvalitet. Efter examen får du ett diplom som visar att du har studerat hos en certifierad utbildare. 

Vill du veta mer om vård och omsorgsprogrammet på Krokslättsgymnasiet? Missa inte öppet hus!

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Krokslättsgymnasiet

Satsa på ett yrkesprogram. Få omväxlingen och inspirationen du behöver i vardagen.

Få värdefulla yrkeskunskaper du kommer ha nytta av hela ditt liv, oavsett om du börjar jobba direkt eller väljer att läsa vidare. På Krokslättsgymnasiet får du alla möjligheter att nå just ditt mål! Funderar du på jobb direkt efter gymnasiet?...


Läs mer om Krokslättsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Krokslättsgymnasiet

Krokslätts fabriker 50
43137 Mölndal

 Visa telefonnummer
www.krokslattsgymnasiet.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet från Krokslättsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Krokslättsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information