Visa gymnasium.se som: Mobil

Vård- och omsorgsprogrammet

Krokslättsgymnasiet
Programinformation
Göteborg, Mölndal
Vård- och omsorgsprogrammet

Om utbildningen

VO Krokslättsgymnasiet

Det här är utbildningen för dig som vill arbeta med att hjälpa människor – unga som gamla, friska som sjuka. Direkt efter studenten har du en grundläggande yrkesutbildning - och ett  jobberbjudande från Mölndals stad. Välj mellan att börja jobba direkt, eller läs vidare till ditt drömyrke.

Vård- och omsorgsprogrammet på Krokslättsgymnasiet går att läsa som skolförlagd utbildning eller lärlingsutbildning.

Kurser och yrkesutgångar

De två första åren på vård- och omsorgsprogrammet läser du programgemensamma ämnen med stort fokus på människan, som till exempel medicin, psykologi och specialpedagogik. Ditt sista år fördjupar du dig inom någon av skolans valbara yrkesutgångar; akutsjukvård, barn- och ungdomssjukvård, hemsjukvård och äldreomsorg, eller funktionsstöd och äldreomsorg.

Skillnad skolförlagt och lärling

Du som läser programmet som skolförlagd utbildning lär dig yrkesämnena i skolan - därefter gör du praktik i arbetslivet. Väljer du istället att gå en lärlingsutbildning läser du alla ämnen/kurser utom de gymnasiegemensamma ute i arbetslivet. Båda utbildningsformerna leder till en yrkesexamen och kan ge behörighet till högskola. 

Din praktik - kanske utomlands?

Du som läser vård- och omsorgsprogrammet som skolförlagd utbildning har minst 16 veckor praktik på riktiga arbetsplatser, också kallat APL. Innan dess gör du två veckor fältstudier, vilket innebär att du bekantar dig med en möjlig praktikplats innan du går ut på din riktiga APL.

Du som läser en vård- och omsorgsprogrammet som lärling gör betydligt mer APL än så – minst halva din utbildningstid.

På Krokslättsgymnasiet finns möjlighet att göra delar av din praktik utomlands. Fråga gärna mer om detta på Öppet hus!

Detta kan du jobba med

Direkt efter studenten kan du jobba som t.ex. undersköterska, barnsköterska eller personlig assistent. Du kan arbeta på sjukhus, vårdcentral, inom äldreomsorgen, hemsjukvården, daglig verksamhet, som funktionsstöd eller i socialtjänsten. Du kan också läsa vidare till yrken som ambulanssjukvårdare, sjuksköterska, sjukgymnast, brandman – eller kanske något helt annat.

Många av elever på Krokslättsgymnasiet tar chansen att arbeta några år efter studenten för att sedan studera vidare. De ser det som ett sätt att få arbetslivserfarenhet, tjäna egna pengar – och samtidigt få tid att fundera på vilket yrke de vill satsa på.

Kvalitetsgaranti

Som certifierade medlemmar i vård- och omsorgscollege garanterar Krokslättsgymnasiet att din utbildning håller riktigt hög kvalitet. Efter examen får du ett diplom som visar att du har studerat hos en certifierad utbildare. 

Jobbgaranti

När du avslutat din utbildning och fått din yrkesexamen från Vård- och omsorgsprogrammet erbjuder Mölndals stad dig arbete som undersköterska eller stödassistent! *

Saknar du behörighet för att söka?

För dig som vill läsa Vård- och omsorgsprogrammet men riskerar att inte bli behörig i något av ämnena engelska eller matematik men att du är behörig i övrigt, finns på Krokslättsgymnasiet ett fåtal utbildningsplatser för detta. Dessa går under namnen Vård- och omsorg IMV. Kontakta din studie- och yrkesvägledare om du vill veta mer.

*Anställningen är en provanställning under 6 månader och gäller under förutsättning att ingen annan person som redan är anställd i staden har företrädesrätt till tjänsten. 

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Som boende i samma kommun som Krokslättsgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Krokslättsgymnasiet

Krokslättsgymnasiet

Välkommen till den lilla skolan med de oväntat stora möjligheterna Funderar du på att börja jobba direkt efter gymnasiet? Vill du gå på en mindre gymnasieskola med stor gemenskap? Då tror vi att du kommer att trivas på Krokslättsgymnasiet. Välj mellan...


Läs mer om Krokslättsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Krokslättsgymnasiet

Krokslätts fabriker 50
43137 Mölndal

 Visa telefonnummer
www.krokslattsgymnasiet.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Vård- och omsorgsprogrammet, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Krokslättsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.