Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet

Consensum Lund, i Lund
Antal elever
Antal elever: cirka 170 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 97,5
(medelvärde: 181,8)
Ladda ner poängplan
Antal elever
Antal elever: cirka 170 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 97,5
(medelvärde: 181,8)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet, Akutsjukvård

För dig som vill plugga vård, hälsa och omsorg

Vård- och omsorgsprogrammet passar dig som vill ha ett meningsfullt arbete inom vård, hälsa och omsorg.

Vi ger dig kunskaper och erfarenheter som rustar dig i att stödja och hjälpa människor vid ohälsa, sjukdom eller funktionsvaria­tioner. Vår utbildning gör dig väl förberedd för yrkeslivet och vidare studier.

Certifierat Vård- och omsorgscollege

Consensum Lund är certifierad som ett Vård- och omsorgscollege. Det innebär att vi har ett nära samarbete med olika arbetsgivare och garanterar att vår utbildning håller en hög kvalitet som kan leda till arbete.

Både det arbetsplatsförlagda lärandet (APL) och utbildningen som sker i skolan präglas av arbetslivet och ger en bred kompetens. Efter fullgjord utbildning får du ett diplom frånVård- och omsorgscollegesom är meriterande när du söker jobb. Från och med 1 juli 2023 är undersköterska en skyddad yrkestitel, som också kräver bevis från Socialstyrelsen för att få användas.

Praktik (APL)

Givande praktikplatser som ger erfarenhet och kunskap är en viktig del av vår utbildning. Tack vare vårt nära samarbete med olika arbetsplatser inom vård, hälsa, psykiatri kan vi erbjuda praktikplatser som eleverna har nytta av. Kontakterna som eleverna knyter under praktiken leder dessutom ofta till jobb direkt efter studenten.

Både yrkes- och högskoleförberedande

På Consensum Lund är Vård- och omsorgsprogrammet både yrkes- och högskoleförberedande. Det innebär att du kan välja att arbeta eller studera vidare direkt efter slutförd utbildning. Kanske du vill arbeta ett par år för att sedan plocka upp skolböckerna igen? Vilken väg du väljer är upp till dig.

Alla som tar examen från Vård- och omsorgsprogrammet får en yrkesexamen, vilket ger behörighet till yrkeshögskolan. På yrkeshögskolan kan du studera vidare till bland annat specialistundersköterska inom olika områden.

Genom vår programplan får du också högskolebehörighet. Detta leder till ännu fler valmöjligheter och du kan till exempel studera vidare till yrken som tandsköterska, psykolog, sjuksköterska, barnmorska och mycket mer.

Goda förutsättningar till jobb efter examen

Det är en hög efterfrågan på examinerade studenter från vård- och omsorgsprogrammet, så förutsättningarna att få jobb är mycket goda. Efter din examen kan du direkt arbeta som bland annat undersköterska på sjukhus, äldreboende, hemtjänst, vårdcentral, psykiatri eller som stödassistent inom funktionshinderområdet.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Lund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: St Södergatan 47, Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 50 00
Mejladress: antag@lund.se

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Consensum Lund
Sankt Lars väg Byggnad 20
222 70 Lund

Om du vill jobba med människor och göra skillnad

Du som väljer att utbilda dig inom hälsa, vård och omsorg, samhällsvetenskap samt naturvetenskap kommer att ha många jobb att välja mellan. Att arbeta med människor ger dig en trygg framtid där du kan vara med och göra skillnad. På...

Läs mer om Consensum Lund och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 7 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
4/5
Tindra
22 apr 2024

Under mina tre år har jag haft superkul. En skola med bra lärare och bra mängd elever i varje klass. Det positiva är att om man gör bra praktik så får man lätt jobb, både efter ...

Visa hela
4/5
Jenny
22 apr 2024

Tycker lärarna är super bra och kan verkligen prata med de om man behöver hjälp. Tycker det är bra att om man gör en bra APL så är det lätt att får jobb. Det är roliga kurser oc...

Visa hela
5/5
Wilhelm Petersson
22 apr 2024
Ett val för framtiden

En perfekt skola för framtidsdrömmar men det bästa lärarna som stöttar och hjälper en och mycket bra chans till jobb, skolan i sig kan bli bättre men så är det med alla skolar

Sponsrad