Välkommen till den lilla skolan med de oväntat stora möjligheterna

Funderar du på att börja jobba direkt efter gymnasiet? Vill du gå på en mindre gymnasieskola med stor gemenskap? Då tror vi att du kommer att trivas på Krokslättsgymnasiet. Välj mellan att läsa till ett yrke inom något av skolans fyra yrkesområden - kanske som lärling?

En av de största fördelarna med att studera på en mindre gymnasieskola är att det finns större möjligheter för skolans personal att fokusera på relationer och personliga möten med dig. Och tro oss, det gör skillnad för både trivsel och dina studieresultat när vi hinner prata ordentligt med varandra. Dessutom skapar närheten mellan lärare och elever en unik sammanhållning och trygghet på skolan.

Fokus på bästa möjliga studietid

För att du ska få en så bra skolgång som möjligt jobbar Krokslättsgymnasiets lärare i nära samarbete med varandra och med dig som elev. Du har också en personlig mentor som hjälper dig i dina studier. Skolans schemalagda studiehallstid gör att du som så vill får extra tid med dina lärare – för stöd och utmaningar.

Hitta din drömpraktik – utomlands eller i Sverige?

På Krokslättsgymnasiet finns möjlighet att göra delar av din arbetsplatsförlagda praktik (APL) utomlands. Att lära sig om andra kulturer och länder är utvecklande för dig som människa och stärker din kommunikativa förmåga. Elever från Krokslättsgymnasiet har bland annat gjort praktik på Island, i Tyskland och i Uganda.

Har du egna tankar om var du vill praktisera i närområdet? På Krokslättsgymnasiet finns möjlighet att få hjälp med att kontakta arbetsplatser som du själv vill praktisera på. Tänk bara på att yrket och praktikplatsen måste ha koppling till skolans utbildningar.

Här hittar du Krokslättsgymnasiet

Krokslättsgymnasiet hittar du i expansiva Krokslätts fabriker – 9 minuter från Korsvägen och 4 minuter från Mölndals Centrum. På Krokslättsgymnasiet har du inte bara alldeles lagom nära till storstadens alla nöjen och aktiviteter – du får dessutom en lugn och inspirerande miljö att studera i.

Välkommen till dina tre bästa skolår!

Är du intresserad och vill veta mer om Krokslättsgymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Krokslättsgymnasiet

Öppet hus på Krokslättsgymnasiet

Vill du också lära dig ett yrke på en mindre gymnasieskola med engagerade lärare och hög trivsel? Då ska du besöka Krokslättsgymnasiet!

På Öppet hus träffar du elever, lärare och rektor, samtidigt som du får möjlighet att kika runt i våra skolans fina och luftiga lokaler. Känn in atmosfären, ta en bulle och våga fråga det du undrar om.

Skugga en elev

Vill du känna på hur det är att läsa på Krokslättsgymnasiet "på riktigt"? När du skuggar en elev följer du med en av skolans elever under en hel- eller halvdag, beroende på vad som passar dig. Du är med på lektioner och lär känna skolans elever och lärare. Självklart ingår lunch!  Fyll i en intresseanmälan, så blir du kontaktad inom kort för tidsbokning.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2019-10-19    Tid:   11:00 - 14:00
Datum:   2019-11-27    Tid:   17:00 - 19:00
Datum:   2020-01-16    Tid:   17:00 - 19:00

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Krokslättsgymnasiet.

Andel lärare med leg. och behörighet 2017

Krokslättsgymnasiet
Mölndal

Antal elever per lärare 2016

Krokslättsgymnasiet 1,5
Mölndal 10,5
Sverige 11,9

Krokslättsgymnasiet

Krokslätts fabriker 50
43137 Mölndal

www.krokslattsgymnasiet.se

För att beställa information från Krokslättsgymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Det finns inga recensioner än.