Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet

Krokslättsgymnasiet, i Göteborg (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 152,5
(medelvärde: 178,8)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 152,5
(medelvärde: 178,8)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Försäljning- och serviceprogrammet på Krokslättsgymnasiet

Vill du bli både teoretiskt och praktiskt förberedd för framtidens affärsutmaningar i en värld i ständig förändring?

Då är detta rätt skola och program för dig!

Live shopping, e-handel, digital marknadsföring, logistik, hållbarhet, sociala medier,
teknik utveckling, entreprenörskap. Krokslättsgymnasiets försäljnings- och serviceprogram genomsyras av modernt affärstänkande, kundförståelse och företagande. Du får vassa kunskaper inom försäljning, handel och service, med full koll på de senaste branschtrenderna – online och i butik.

Du får en yrkesexamen efter avslutad utbildning, samtidigt som du får högskolebehörighet på samma nivå som från t.ex. ekonomiprogrammet.

Lär dig från spännande verkliga projekt

På Krokslättsgymnasiet knyter lärarna ofta samman flera ämnen som du läser till spännande projekt. Gärna kopplade till riktiga företag som vill ha hjälp från skolans elever. Du lär dig om kundresan och kundbeteenden, övar på relationsbyggande och möten med kunder och leverantörer, och får träning i väntade och oväntade situationer.

Självklart behörig till högskolan

Efter utbildningen har du en yrkesexamen och kan direkt gå ut i arbete. Du kan också läsa vidare på högskola. Oavsett om du väljer att studera vidare, börja jobba eller starta företag, så får du en utbildning som efterfrågas i arbetslivet och ett stort kontaktnät för framtiden.

Knyt kontakter under din praktik

Under din utbildning gör du praktik i arbetslivet (APL – arbetsplatsförlagt lärande). Praktiken är ett bra sätt att skaffa sig erfarenheter från den bransch som du vill jobba i. Om du gör bra ifrån dig finns det goda chanser till anställning efter gymnasiet. Du kan göra praktik i butik, på hotell, eventbolag, inom e-handel eller på något annat handels- och serviceföretag. Vet du ett företag du vill praktisera på? Du får hjälp att kontaka företaget, förutsatt att det har koppling till din utbildning.

Lärling eller skolförlagd? Du väljer.

Du som läser försäljning och service som skolförlagd utbildning gör minst 16 veckor praktik i arbetslivet. Läser du istället som lärling är minst halva din utbildningstid praktik.

Massa roliga och spännande yrken väntar på dig!

Yrken som kan passa dig är exempelvis mäklarassistent, butikschef, säljare, digital marknadsförare, visual merchandiser, e-handelsspecialist, inköpare, logistiker och marknadsassistent.

Dina tre år på försäljning och service:

År 1 – Lär dig om din nya bransch

Du får följa med på intressanta studiebesök på olika företag och bjuder in en härlig blandning av föreläsare till skolan. Du får inspiration och kunskap från allt emellan influencers till e-handelsmoguler, marknadsförare och logistikspecialister. Du testar dina idéer i skolans helt nya medialabb!

År 2 – Skarpa projekt åt företag

Du lära dig att driva projekt, leverera i tid och med kvalitet, samtidigt som du fortsätter knyta kontakter i branschen. Bland annat får du vara med och skapa events för aktörer som t.ex. Mölndal Galleria.

År 3 – Starta ditt eget företag

Du kan! Dina kunskaper knyts ihop i kursen Entreprenörskap där du startar upp, driver och avvecklar ett eget UF -företag. Allt du lärt dig från försäljning, marknadsföring, utställningsdesign, till ekonomisk uppföljning kommer till nytta! Du får också en merit att skriva in i ditt CV.

I ”Draknästet” får du dessutom presentera och få feedback på din affärsidé för en grupp representanter från näringsliv och skolledning.

Vill du veta mer om försäljnings- och serviceprogrammet? Missa inte Öppet hus på Krokslättsgymnasiet!

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Höst

  • Klassrum
  • Mölndal

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Krokslättsgymnasiet
Krokslätts fabriker 50
43137 Mölndal

Satsa på ett yrkesprogram. Få omväxlingen och inspirationen du behöver i vardagen.

Få värdefulla yrkeskunskaper du kommer ha nytta av hela ditt liv, oavsett om du börjar jobba direkt eller väljer att läsa vidare. På Krokslättsgymnasiet får du alla möjligheter att nå just ditt mål! Funderar du på jobb direkt efter gymnasiet?...

Läs mer om Krokslättsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad