Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Krokslättsgymnasiet
Programinformation
Göteborg, Mölndal
Antal elever: cirka 30 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 95,0
    (medelvärde: 189,7) * statistik från 2019/20

Film

Träffa några av våra härliga elever, lärare och våra rektorer i denna film och hör vad de har att säga om att läsa/arbeta på Krokslättsgymnasiet.

Pedagogiskt arbete på Krokslättsgymnasiet

Om utbildningen

Är du social, tycker du om att leda och hjälpa barn och unga - och har du hjärtat på rätt ställe? 

Då kan barn och fritidsprogrammet med yrkesutgång pedagogiskt arbete passa dig!

Programmet passar dig som har lätt för att samarbeta och att anpassa dig efter olika situationer och olika människors behov. Yrkesutgång pedagogiskt arbete passar dig som vill hjälpa barn och unga att utvecklas och nå sin fulla potential.

En inriktning och två yrkesutgångar

På Krokslättsgymnasiet läser du barn- och fritidsprogrammet med inriktningen pedagogiskt och socialt arbete. Du lär dig att bemöta människor i olika åldrar och i olika situationer. Du läser kurser inom bland annat pedagogik, hälsa och ledarskap. Du övar på att pedagogiskt kunna leda andra människor i rätt riktning och på att samarbeta.

År tre fördjupar du dig i någon av våra yrkesutgångar. Inom yrkesutgången barnskötare specialiserar du dig på barn och unga och deras utveckling. Inom yrkesutgången personlig assistent lär du dig mer om de behov som personer med funktionsnedsättningar kan ha. 

Lär dig från praktik i arbetslivet

Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesprogram, vilket innebär att du gör praktik i arbetslivet (APL) för att prova på det du lär dig på riktigt. Samtidigt lär du dig hur det fungerar på en arbetsplats och knyter värdefulla kontakter för framtiden. Din praktikplats kan t.ex. vara på förskola, på fritids, i daglig verksamhet eller inom funktionshinder. På Krokslättsgymnasiet kan du få möjlighet att göra delar av din APL utomlands.

Lärling eller skolförlagd? – du väljer

Du som väljer att läsa barn- och fritidsprogrammet som skolförlagd utbildning gör minst 15 veckor praktik i arbetslivet. Läser du istället som lärling är minst halva din utbildningstid praktik. På krokslattsgymnasiet.se hittar du fördjupad information om skillnaden mellan att läsa som skolförlagd och lärling. 

Yrkesexamen OCH högskolebehörighet?
- JA!

Efter avslutad utbildning får du en yrkesexamen. När du valt yrkesutgången pedagogiskt arbete kan du gå ut i arbete som barnskötare på förskola eller fritids. Du kan också läsa vidare på högskola

Stora möjligheter i framtiden

På Krokslättsgymnasiet är grundläggande högskolebehörighet inbyggd din utbildning, så att du efter examen kan läsa vidare till yrken som t.ex. förskolelärare, socionom, lärare, polis eller psykolog. Att arbeta några år efter studenten för att sedan läsa vidare är ett populärt och praktiskt sätt att tjäna egna pengar, få arbetslivserfarenhet, och samtidigt få tid att fundera på vad du vill göra i framtiden.

Vill du veta mer? Kom på Öppet hus på Krokslättsgymnasiet!

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Krokslättsgymnasiet

Gör ett "jobbigare" val. Läs till ett yrke!

Funderar du på jobb direkt efter gymnasiet? Vill du läsa på en mindre skola? Är engagerade lärare, starkt elevfokus och stor gemenskap viktigt för dig? Då tror vi att du kommer att trivas på Krokslättsgymnasiet!Med både yrkesexamen och högskolebehörighet efter...


Läs mer om Krokslättsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Krokslättsgymnasiet

Krokslätts fabriker 50
43137 Mölndal

 Visa telefonnummer
www.krokslattsgymnasiet.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete från Krokslättsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Krokslättsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: