Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Krokslättsgymnasiet
Programinformation
Göteborg, Mölndal
Bygg- och anläggningsprogrammet

Film

Träffa några av våra härliga elever, lärare och våra rektorer i denna film och hör vad de har att säga om att läsa/arbeta på Krokslättsgymnasiet.

Om utbildningen

Var med och bygg framtidens simhall
- stora möjligheter till jobb!

I samarbete med byggföretaget Vestia kan du nu läsa som lärling inom bygg- och anläggning på Krokslättsgymnasiet! Är du självständig och trivs med att arbeta praktiskt med händerna? Vill du vara med och bygga framtidens simhall i Mölndal?

Då ska du läsa bygg och anläggning med inriktning husbyggnad (träarbetare/snickare) på Krokslättsgymnasiet. Sköter du din praktik hos Vestia på ett bra sätt är det mycket lätt att få jobb!

Inriktning husbyggnad

Under utbildningen får du bland annat lära dig om byggprocessen och om nybyggnad och renovering av hus och markanläggningar.

Inriktningen husbyggnad utbildar dig för arbeten inom bland annat betong, byggnadsträ, takmontering, ställningsbyggnad, plattsättning med mera och du kommer på din arbetsplats få arbeta med allt från snickeri till murning och betong. Förutom de yrkesmässiga kurserna som lär dig hantverket får du också kunskaper om lagar och regler som gäller.

Utbildningen leder till yrkesexamen och högskolebehörighet.

Lärling = mycket tid i arbetslivet

Att läsa som lärling innebär att du är ute och praktiserar på en eller flera arbetsplatser minst halva din studietid (APL). Där lär du dig i princip alla yrkesämnen, med hjälp av en utbildad handledare - och med stöd från din yrkeslärare. De gymnasiegemensamma ämnena som svenska, engelska och matematik läser du i skolan.

Missa inte Öppet hus på Krokslättsgymnasiet om du vill veta mer!

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Krokslättsgymnasiet

Gör ett "jobbigare" val. Läs till ett yrke!

Funderar du på jobb direkt efter gymnasiet? Vill du läsa på en mindre skola? Är engagerade lärare, starkt elevfokus och stor gemenskap viktigt för dig? Då tror vi att du kommer att trivas på Krokslättsgymnasiet!Med både yrkesexamen och högskolebehörighet efter...


Läs mer om Krokslättsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Krokslättsgymnasiet

Krokslätts fabriker 50
43137 Mölndal

 Visa telefonnummer
www.krokslattsgymnasiet.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Krokslättsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Krokslättsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: