Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Krokslättsgymnasiet
Programinformation
Göteborg, Mölndal
Antal elever: cirka 10 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 157,5
    (medelvärde: 172,5) * statistik från 2022

Om utbildningen

Var med och bygg tillsammans med Vestia
- stora möjligheter till jobb!

I samarbete med byggföretaget Vestia kan du nu läsa som lärling inom bygg- och anläggning på Krokslättsgymnasiet! Är du självständig och trivs med att arbeta praktiskt med händerna? Då ska du läsa bygg och anläggning med inriktning husbyggnad (träarbetare/snickare) på Krokslättsgymnasiet. Sköter du din praktik hos Vestia på ett bra sätt är det mycket lätt att få jobb! Christian Wieland, VD på Vestia berättar: 

- Det här är en guldchans för dig som ska söka till gymnasiet. Här finns ett företag som är beredd att satsa på dig - direkt från start. Vi skulle aldrig gå in i ett samarbete som detta om vi inte hade haft som mål att anställa eleverna efter avslutad utbildning.

Inriktning husbyggnad

Under utbildningen får du bland annat lära dig om byggprocessen och om nybyggnad och renovering av hus och markanläggningar.

Inriktningen husbyggnad utbildar dig för arbeten inom bland annat betong, byggnadsträ, takmontering, ställningsbyggnad, plattsättning med mera och du kommer på din arbetsplats få arbeta med allt från snickeri till murning och betong. Förutom de yrkesmässiga kurserna som lär dig hantverket får du också kunskaper om lagar och regler som gäller.

Utbildningen leder till yrkesexamen och högskolebehörighet.

Lärling = mycket tid i arbetslivet

Att läsa som lärling innebär att du är ute och praktiserar på en eller flera arbetsplatser minst halva din studietid (APL). Där lär du dig i princip alla yrkesämnen, med hjälp av en utbildad handledare - och med stöd från din yrkeslärare. De gymnasiegemensamma ämnena som svenska, engelska och matematik läser du i skolan.

Missa inte Öppet hus på Krokslättsgymnasiet om du vill veta mer!

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Krokslättsgymnasiet

Satsa på ett yrkesprogram. Få omväxlingen och inspirationen du behöver i vardagen.

Få värdefulla yrkeskunskaper du kommer ha nytta av hela ditt liv, oavsett om du börjar jobba direkt eller väljer att läsa vidare. På Krokslättsgymnasiet får du alla möjligheter att nå just ditt mål! Funderar du på jobb direkt efter gymnasiet?...


Läs mer om Krokslättsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Krokslättsgymnasiet

Krokslätts fabriker 50
43137 Mölndal

 Visa telefonnummer
www.krokslattsgymnasiet.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Krokslättsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Krokslättsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information