Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Ekonomiprogrammet
Inga recensioner än

Ekonomiprogrammet, Juridik

Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet- Juridik 

Brinner du för rättvisan och vill göra skillnad för dina medmänniskor? Drömmer du om ett liv som advokat, jurist eller polis? Då behöver du kunna din juridik.Vägen dit går naturligtvis via Ekonomiprogrammets inriktning Juridik.

Inriktningen ger dig stor insikt i hur det svenska, såväl som det internationella, rättssystemet fungerar och hur det påverkar människor, företag och organisationer i din omvärld. Både på ett teoretiskt och praktiskt plan. Dessutom får du lösa konkreta juridiska problem, diskutera brottsmål och besöka rättegångar. I inriktningen får du kunskaper om juridikens betydelse i vårt samhälle och hur den påverkas av internationell rätt.  

Klara Teoretiska Gymnasium i Karlstad samarbetar med såväl företag som med Karlstads Universitet. Genom dessa samarbeten genomförs studiebesök och skolan får besök av företagsmentorer som hjälper dig förstå alla viktiga delar av företagandet.

Du får också möjlighet att delta i workshops och möta inbjudna föreläsare i skolans helt nybyggda lokal, som är anpassad för programmets alla behov. Här får du exempelvis möjlighet att bygga upp din marknadsföringsmonter som du sedan ställer ut på den uppmärksammade UF-mässan.

Framtida yrken: Advokat, Jurist, Polis 

Efter gymnasiet: Ekonomiprogrammet med inriktning Juridik leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Läs mer om utbildningen på vår hemsida

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Du söker programmet via antagningskansliet Elevantagningen i Karlstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
Mejladress: elevantagningen@karlstad.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.
Klara Teoretiska Gymnasium Karlstad
Kasernhöjden 9
653 39 KARLSTAD

Klara Teoretiska Gymnasium Karlstad

På vackra Kasernhöjden ligger Klara Teoretiska Gymnasium Karlstad. Skolan omges av parker och grönområden med blommor och träd, tio minuters promenadväg från centrala Karlstad. Det går också tät busstrafik till centrum. På Klara Teoretiska Gymnasium kombineras traditionell, schemalagd klassrumsundervisning med...

Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Karlstad och visa alla program.

Sponsrad