Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Juridik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Ekonomiprogrammet, Juridik

Har du ett intresse för ekonomi, företagande och juridik? Lockar jobb som advokat, entreprenör eller sportchef? Då är Ekonomiprogrammet med inriktning juridik något för dig. 

På programmet får du fördjupa dig inom ekonomi både på privat- och företagsnivå samt lära dig om entreprenörskap. Utöver detta läser du kurser som företagsekonomi, moderna språk och privatjuridik. 

Inriktning 

På inriktningen juridik ligger fokus på lag och rätt. Exempelvis får du djupdyka i kurser som affärsjuridik samt rätten och samhället. Dessutom får du kunskaper i psykologi och ledarskap – mycket användbart för en idrottare. 

Utbildning som öppnar dörrar 

Ekonomiprogrammet ger dig behörighet till många utbildningar på högskola och universitet. Om du inte vill studera vidare kan du så klart även börja jobba direkt. 

Vad händer sen? 

Du kan direkt efter gymnasiet börja jobba inom flera olika yrken, exempelvis administratör eller marknadsassistent. Efter högskolestudier kan du till exempel bli jurist, civilekonom eller fastighetsmäklare. 

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Umeå

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
Mejladress: gymnasieantagningen@vindeln.se

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet ger dig en högskoleförberedande examen.

Få kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Thoren Sports Academy
Järnvägsallén 24
903 28 Umeå

Thoren Sports Academy – Hela Umeås idrottsgymnasium

Vi finns för att maxa din potential; här kan du möjliggöra din idrottssatsning samtidigt som du får en utbildning i världsklass. Det är inte bara på träning och tävling som du blir en bra elitidrottare. Vi ser till att du även...

Läs mer om Thoren Sports Academy och visa alla program.

Sponsrad