Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

ProCivitas Privata Gymnasium Stockholm Karlberg

Bli förberedd för framtiden på ProCivitas Stockholm Karlberg!


ProCivitas är ett väl etablerat varumärke med skolor i Helsingborg, Lund, Malmö, Stockholm, Växjö och Uppsala. Skolorna genomsyras av höga ambitioner inom akademiska studier, systematisk och kontinuerlig kvalitetssäkring i ett nära samarbete med näringsliv. På ProCivitas Privata Gymnasium ser man till hela individen med övertygelsen att ett gott självförtroende, en stabil värdegrund och goda kunskaper ger varje individ goda förutsättningar att forma sin framtid.

Här studerar du i en trivsam och innovativ skolmiljö, där engagerade och skickliga lärare dagligen gör allt för att just du ska utvecklas som person och lyckas med din utbildning. Efter dina tre år på ProCivitas Stockholm Karlberg ska du känna dig både nyfiken och modig att möta framtiden för nya spännande möjligheter.

Samarbete med näringslivet

Eftersom lärande gynnas av goda samarbeten tillsammans med näringslivet och andra externa aktörer har ProCivitas samarbete med näringslivet som en hörnsten i utbildningen. Alla elever har möjlighet att ansöka till mentorsprogrammet inför det sista läsåret. För att visa på kopplingen mellan teori och verklighet erbjuder skolan:

  • gästföreläsare
  • studiebesök
  • studieresor

Entreprenörskap 

En viktig del av utbildningarna på ProCivitas är fokuset på entreprenörskap, som går som en röd tråd genom hela verksamheten. När omvärlden kommer in i skolvardagen växer du som elev i det samarbetet. Efter att du läst på ProCivitas Stockholm Karlberg är du förberedd inför eftergymnasiala studier både i Sverige och utomlands. Andra elever som läst på ProCivitas skolor har efter trean gått vidare till bland annat Handelshögskolan i Stockholm och de attraktiva utländska Universiteten Yale, Princeton, Cornell och London School of Economics.

Elevkår och alumniförening

Gymnasiet handlar inte bara om studier - det är också viktigt att ha kul under tiden! Genom samarbete mellan de olika ProCivitas-skolorna kan du som elev gå med i elevkåren och på så vis bli del av ett nätverk.

Efter gymnasiet kan du också bli medlem i ProCivitas aktiva alumniförening. Den består av tidigare elever som träffas flera gånger per år, både i Sverige och i andra länder där de studerar och arbetar.

Garanterad examen

Inom ProCivitas råder elevgaranti. Det betyder att alla elever som börjar på skolan är garanterad att få en fullföljd utbildning hos skolan.

Här ska du känna dig varmt välkommen. ProCivitas är en skola där du ska känna glädje varje dag med målet att erbjuda dig en förstklassig gymnasieutbildning. Här får Du utvecklas!


Är du intresserad och vill veta mer om ProCivitas Privata Gymnasium Stockholm Karlberg, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på ProCivitas Privata Gymnasium Stockholm Karlberg

Öppet hus

Välkommen på öppet hus!

Varmt välkommen till ProCivitas Stockholm Karlberg! Under ditt besök kommer du att få träffa våra lärare och elever och se dig om i våra lokaler. Vi ser fram emot att träffa dig!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2022-11-29    Tid:   17:00 - 19:00   Läs mer
Datum:   2023-01-26    Tid:   17:00 - 19:00   Läs mer
Datum:   2023-02-02    Tid:   15:00 - 17:00   Digitalt Läs mer
Datum:   2023-05-03    Tid:   17:00 - 19:00   Läs mer

Program

Video

Reportage

Max på Samhällsvetenskapsprogrammet

Max Häggström läser första året på Samhällsprogrammet på ProCivitas Karlberg. I den här intervjun delar Max med sig av sina tankar kring sitt gymnasieval.Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av ProCivitas Privata Gymnasium Stockholm Karlberg.

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2021/22

Antal elever per lärare 2021/22

ProCivitas Privata Gymnasium Stockholm Karlberg
 61,2%
ProCivitas Privata Gymnasium Stockholm Karlberg 22,9

Antal elever på skolan år 2021/22: cirka 250


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

Naturvetenskapsprogrammet

  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 120 2021/22
Genomsnittlig betygspoäng
Andel behöriga till högskola
Andel med examen inom 3 år
Antagningspoäng medel 279,8 2021
Lägsta antagningspoäng 245,0 2021

Samhällsvetenskapsprogrammet

  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 140 2021/22
Genomsnittlig betygspoäng 14,7
Andel behöriga till högskola 92,7
Andel med examen inom 3 år 81,7
Antagningspoäng medel 278,8 2021
Lägsta antagningspoäng 260,0 2021
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Hitta till skolan

ProCivitas Privata Gymnasium Stockholm Karlberg

Tomtebodavägen 3A
171 65 Solna

 Visa telefonnummer
www.procivitas.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 5 recensioner.

Naturmästaren1337
Mycket bra skola med bra kvalitet på allt. Det är bra lokaler, lärare, skolmat samt undervisningsmedel. Skolan ligger även relativt centralt nära St: Eriksplan samt Odenplan vilket underlättar transport och eventuell pendling. Omdöme 5/5 då det helt enkelt inte finns något mer man kan kräva. Skolan har allt man förväntar sig men även lite till. ...
Visa hela
Hög kvalite
Väldigt god mat och fina lokaler. Det är bra lärare och man har möjlighet till att nå höga prestationer. Det är även bra föreläsningar som skolan erbjuder.
Anonym
Extrem fina lokaler, lärare som är utbildade och motiverar eleverna. Bra mat och miljö att studera i vilket gör att man själv orkar igenom dagarna speciellt om man studerar natur.
Recensioner
Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 5 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information från ProCivitas Privata Gymnasium Stockholm Karlberg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information